Protecţie împotriva radiaţiilor de la telefoanele mobile

10.12.2008
Protecţie împotriva radiaţiilor de la telefoanele mobile

Omega Pharma, o companie belgiană specializată în produse medicinale, susţine că a creat un cip care ne poate proteja împotriva radiaţiilor nocive emise de telefoanele mobile. Cipul minune se numeşte E-waves şi tocmai a fost lansat în Belgia.

Conform firmei producătoare, testele au arătat că cipul este capabil să reducă durerile de cap şi scăderea concentraţiei, (presupuse) efecte cauzate de folosirea intensă a telefoanelor mobile. De asemenea, acest cip ar fi capabil să neutralizeze efectul de încălzire internă a corpului produs de undele electromagnetice. Evident, acestea sunt afirmaţiile producătorului care are tot interesul să-şi vândă produsul.

Partea amuzantă este că, la ora actuală, efectul negativ al folosirii telefoanelor mobile nu este unanim acceptat. Există oameni de ştiinţă care susţin că acesta nu există, în timp ce alţi cercetători sunt convinşi că telefoanele mobile sunt nocive. În acest climat de suspiciuni, Omega Pharma, companie care se ocupă, printre altele, cu loţiuni de bronzat şi teste de sarcină, sesizează potenţialul şi scoate un produs care promite că ne vindecă de ceva ce încă nu a fost dovedit.

Aşadar avem de-a face cu o dublă presupunere: nocivitatea telefoanelor şi rolul tămăduitor al cipului. Fără să fiu Toma Necredinciosul, cipul dezvoltat de belgieni nu-mi inspiră deloc încredere. Mai degrabă mi se pare o încercare de comercializare a unui produs mincinos.

Superoferta: chipul care te vindeca de radiatiile telefoanelor mobile

Urmărește Go4IT.ro pe Google News