Pune-ţi pe Internet pozele direct de pe telefon

Pune-ţi pe Internet pozele direct de pe telefon

Camera foto este de mult un accesoriu nelipsit de pe majoritatea telefoanelor, chiar şi cele mai ieftine. Iar ca să arăţi prietenilor aflaţi la distanţă pozele pe care le faci cu telefonul, ce modalitate mai bună şi mai rapidă există decât să le salvezi pe Internet direct de pe telefon? Evident că pentru asta, în afară de camera foto, trebuie să ai şi Internet pe telefon. Internetul mobil, a devenit în ultimul timp mult mai accesibil, graţie reducerii tarifelor la abonamentele de date.

Una dintre cele mai simple modalităţi (şi totodată gratuite, cu excepţia costurilor conexiunii la Internet) de a salva fotografiile direct de pe telefon pe Internet este Shozu. Deşi nu foarte cunoscut, Shozu este un serviciu (site şi program de telefon) care oferă o modalitate extrem de simplă de punere a fotografiilor realizate cu telefonul pe diverse site-uri de photosharing. De fapt, Shozu nu se limitează numai la salvarea pozelor pe Internet, ci poate salva chiar şi filme pe site-uri gen YouTube.

Shozu

Crearea contului şi instalare programului

Primul pas ca să-ţi pui pozele pe net direct de pe telefon, prin acest serviciu, este să-ţi faci cont pe site-ul Shozu. După crearea contului trebuie să urmezi un scurt wizard de configurare în care îţi alegi telefonul din lista de dispozitive suportate şi descarci aplicaţia pe telefon. Pentru descărcarea aplicaţiei există două modalităţi: prin SMS sau download direct de pe telefon.

Prima varianta, în teorie, ar trebui să-ţi trimită pe telefon link-ul pe care să-l accesezi pentru a descărca programul. Numai că această opţiune nu prea merge pentru România. Aşa că rămâne varianta a doua. După ce ai ales producătorul şi modelul telefonului tău, Shozu îţi afişează link-ul pe care trebuie să-l accesezi de pe telefonul tău pentru a descărca aplicaţia. De exemplu, în cazul meu, link-ul arată aşa: http://www.shozu.com/d/uiq3p1/shozu.sisx. Partea cu uiq3p1 este dată de modelul telefonului şi sistemul de operare al acestuia (Sony Ericsson P1 cu UIQ3), iar extensia fişierului .sisx este tipică sistemului UIQ3.

Odată ce ai introdus în browser-ul telefonului link-ul respectiv nu mai trebuie decât să dai click pe butonul de download şi să aştepţi descărcarea celor 844k aikit-ului de instalare. Apoi trebuie să-l instalezi pe telefon. Instalat, Shozu ocupă 1.5 MB (versiunea pentru UIQ3), deci trebuie să te asiguri că ai spaţiu suficient pe telefonul tău.

Uploading…

În funcţie de tipul telefonului şi sistemul de operare folosit, programul poate arăta altfel şi poate avea meniurile aranjate diferit. Însă principiul este acelaşi. Când deschizi pentru prima oară programul trebuie să activezi serviciul. Procesul de activare durează maxim câteva zeci de secunde.

După activare trebuie configurate serviciile online pe care vrei să le foloseşti pentru salvarea pozelor pe Internet. În acest scop trebuie să ajungi în secţiunea Destinations şi să adaugi site-urile pe care le doreşti. Acest lucru poate fi făcut şi din browser-ul Web de pe calculator, în contul creat pe site-ul Shozu. În cazul unor servicii (precum Picasa Web sau Flickr) mai trebuie parcurs un pas: permiterea accesului de pe telefon. Acesta se realizează direct de pe site-ul Shozu, în momentul selectării serviciului.

Shozu

Operaţiunea de upload pentru poze din programul Shozu de pe telefon este cât se poate de simplă. Din lista cu fişiere multimedia (All files) se marchează cele care vor fi salvate online şi se alege din meniu opţiunea Send to Picasaweb (de exemplu), dar se poate alege orice serviciu disponibil.

Shozu reprezintă una dintre cele mai comode modalităţi de salvare online a fotografiilor şi filmelor direct de pe telefon. Asta cu atât mai mult cu cât sunt suportate numeroase site-uri şi servicii Web printre careFlickr, Picasa Web, Facebook, YouTube, Pike, Webshots, Blogger şi WordPress. În plus, Shozu permite şi trimiterea prin e-mail a fişierelor multimedia sau urcarea acestora pe un server FTP.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News