Samsung D780, un dual SIM de firmă

05.06.2008
Samsung D780, un dual SIM de firmă

Chiar dacă sunt la mare căutare, telefoanele dual SIM nu inundă piaţa şi mai ales, producătorii mari nu se înghesuiesc să vină cu telefoane pe care să poţi pune două sim-uri. Însă Samsung vrea să spargă gheaţa şi vine şi în Europa (nu doar în Asia) cu acest D780.

Dual SIM pentru toată lumea

Fiind un telefon care poate funcţiona cu două cartele, evident, toată lumea este interesată în primul rând de această facilitate şi pune pe plan secund restul funcţiilor.

În primul rând, trebuie spus că Samsung D780 merge cu două cartele simultan. Utilizatorul nu trebuie să selecteze manual cartela activă, cum era cazul la unele telefoane dual SIM aduse pe diverse căi din Asia.

Samsung D780

Singura problemă constă în faptul că Samsung a ales sistemul master – slave pentru sim-uri. Adică o cartelă va fi aleasă "ca principală", în timp ce cealaltă va fi cartela secundară. Limitarea constă în faptul că sim-ul slave poate fi utilizat doar pentru convorbiri şi SMS-uri. Nu poate fi folosit pentru conectare la Internet, de exemplu. Cartela principală nu are niciun fel de limitări de funcţionare.

Vestea bună este că nu există probleme de recepţie. Calitatea sunetului şi semnalul sunt bune pentru ambele reţele.

Construcţie, desing

Samsung D780 are un desing modest, chiar simplist. Este acoperit în întregime cu plastic şi cântăreşte 108.5 g. Ecranul de 2.1 inch devine greu de folosit în bătaia directă a soarelui.

În afară de tastele standard (pentru cameră, volum etc.), pe partea stângă a terminalului este plasat un buton dedicat funcţiei dual SIM. Cu ajutorul acestuia se face trecerea de la o cartelă la alta. Pe aceeaşi parte, puţin mai jos, se găseşte slotul microSD.

Samsung D780

Funcţii, aplicaţii

Interfaţa şi structura meniurilor sunt tipice pentru un telefon Samsung. De remarcat că agenda poate filtra contactele în funcţie de mediul pe care sunt stocate. Pot fi afişate doar contactele de pe primul sim, cele de pe al doilea sim, sau contactele din memoria telefonului.

Singura picătură de funcţionalitate pentru utilizatorii de business (pe partea de software) este oferită de viewer-ul pentru documentele Microsoft Office. Camera de 2 MP este capabilă să realizeze fotografii de calitate acceptabilă.

În rest, celelalte aplicaţii precum File Manager, Player MP3 şi browser-ul Web, sunt mediocre.

Samsung D780 reprezintă un dual SIM bun pentru cei care sunt abonaţi la două reţele de telefonie. Chiar dacă este Samsung, restul funcţiilor telefonului sunt slabe spre mediocre. Nu oferă facilităţi de top precum suport HSDPA sau Wi-Fi, dar va fi de ajuns pentru cei care s-au săturat să umble după ei cu două telefoane.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News