Samsung Galaxy Alpha: primele imagini şi detalii despre hardware

Samsung Galaxy Alpha: primele imagini şi detalii despre hardware

Primele imagini cu Samsung Galaxy Alpha au început să apară pe internet. Deşi nu avem foarte multe detalii despre specificaţiile interne, fotografiile dezvăluie câteva elemente importante despre construcţia dispozitivului şi segmentul de piaţă în care se încadrează.

Comparat cu Galaxy S 5, Alpha pare să fie foarte mic, însă adevărul este altul. Display-ul său măsoară 4,7 inci pe diagonală, deci este în continuare un dispozitiv de dimensiuni mari. Nu ştim ce fel de ecran include, însă zvonurile spun că ar putea fi un Super AMOLED cu rezolutie 1280 x 720 pixeli. Din punct de vedere al designului, se poate vedea influenţa clară a seriei Galaxy S, fiind foarte apropiat de S 2 atunci când este privit din faţă şi de S 5 din spate.

Samsung Galaxy Alpha

Spatele este în continuare realizat din plastic şi foloseşte o textură asemănătoare cu cea a „fratelui mai mare”, însă pentru prima dată, Samsung pare să fi realizat un telefon pe şasiu metalic. Asemeni telefoanelor din seria 4 de la Apple, toate marginile lui Galaxy Alpha par a fi realizate din aluminiu, restul componentelor fiind ataşate pe acest schelet. Rama metalică nu ieste însă din tiparele Samsung, fiind cromată, însă cu siguranţă este mult mai rezistentă decât în cazul altor modele ale companiei.

Printre informaţiile neoficiale despre Samsung Galaxy Alpha disponibile se regăsesc şi detalii despre includerea unei memorii interne de 32 GB fără opţiunea de a adăuga un card microSD, adăugarea unui senzor de amprentă în butonul Home şi suport pentru tehnologia LTE-A prin cartele nano-SIM.

Samsung Galaxy Alpha lateral

Zvonurile vorbesc despre încadrarea acestui telefon între modelele mid şi high-end ale companiei şi în concurenţă directă cu noua generaţie de iPhone de la Apple. În teorie, Galaxy Alpha ar trebui să intre pe piaţă începând cu luna august, doar în anumite regiuni. Acest telefon nu există însă în mod oficial şi nu vom şti mai multe detalii despre el până când Samsung nu îl anunţă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult