Prima imagine „oficială” cu Galaxy Note9 dezvăluie un design similar şi noul stylus S Pen

18.07.2018
Prima imagine „oficială” cu Galaxy Note9 dezvăluie un design similar şi noul stylus S Pen

Nu doar produsele Apple se bucură de leak-uri în această perioadă a anului. Întrucât ne apropiem de lansarea oficială a noului phablet Galaxy Note9 de la Samsung, au început să apară imagini care descriu telefonul din ce în ce mai clar. Astfel, Evan Blass, redactor la VentureBeat şi „leaker” amator în industria de smartphone-uri, a publicat prima imagine de presă cu telefonul, care pare să confirme ceea ce ştiam deja din informaţiile care au ajuns anterior pe internet.

Imaginea publicată de Blass pare să fie dintr-un material promoţional, fiind vorba despre o fotografie oficială, nu o randare 3D făcută după specificaţii de către o entitate terţă. Astfel, se confirmă faptul că Galaxy Note9 nu va fi foarte diferit din punct de vedere al design-ului faţă de modelul Note8 de anul trecut, acesta păstrând forma generală mai „pătrăţoasă”.

Samsung Galaxy Note9

Ce s-a schimbat este însă senzorul de amprentă, care a fost mutat acum sub sistemul dual-camera, într-o poziţie mai „normală”. Galaxy S9 s-a bucurat de un tratament similar în primăvara acestui an. Altfel, la interior, Note9 va fi probabil similar cu S9. Vorbim despre un chipset Exynos 9810 sau Snadpragon 845, în funcţie de regiune, 6 sau 8 GB RAM, 64 GB stocare minim şi cameră foto cu diafragmă variabilă.

Stylus-ul S Pen este însă elementul care iese cel mai mult în evidenţă. Acesta pare similar la exterior cu modelul precedent, diferenţa notabilă fiind culoarea sa, sau mai degrabă culorile sale. Vorbim despre un dispozitiv galben, cu partea de sus aurie şi un capac albastru, care se asortează cu telefonul. Se zvoneşte că noul stylus va fi conectat la telefon prin Bluetooth, oferind funcţionalitate în plus şi control de la distanţă pentru telefon, acest lucru sugerând că va integra şi un acumulator intern.

Alte mici detalii care pot fi observate din această imagine ar putea fi poziţia butoanelor. Se pare că butoanele pentru volum, butonul Bixby şi butonul Power au fost mutate cu câţiva milimetri mai sus, probabil fiind vorba despre îmbunătăţirea experienţei de utilizare pe baza feedback-ului utilizatorilor.

Anunţul oficial al modelului Galaxy Note9 de la Samsung este programat pentru data de 9 august, când compania va ţine un eveniment din seria „Unpacked” în New York. Acesta va ajunge probabil în magazine înainte de sfârşitul lunii august, cu câteva săptâmâni înainte de anunţul oficial al noilor modele iPhone.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult