Samsung Galaxy S III – smartphone-ul numărul 1 la nivel global, pe moment

Samsung Galaxy S III - smartphone-ul numărul 1 la nivel global, pe moment

Din analiza recentă a pieţei de smartphone-uri, realizată de Strategy Analytics, rezultă că Samsung Galaxy S III este pe moment cel mai popular terminal. El se laudă cu o cotă de piaţă de 10,7%, comparativ cu cele 9,7% ale lui iPhone 4S. Vă întrebaţi unde este iPhone 5? Ultimul smartphone de la Apple a fost lansat cu foarte puţin timp în urmă şi nu a reuşit să ajungă în vârful topului. Chiar şi aşa, el are o cotă serioasă de 3,6%.

Samsung Galaxy S III - cel mai popular smartphone în Q3 2012

Samsung Galaxy S III se laudă cu vânzări foarte bune în ultimele trimestre. El a profitat şi de faptul că iPhone 4S s-a vândut foarte slab înaintea lansării lui iPhone 5. Analiştii spun însă că Galaxy S III va fi detronat în curând. Vânzările lui iPhone 5 vor exploda în perioada sărbătorilor de iarnă. Nici Samsung Galaxy S III nu este un cadou rău de Crăciun, însă statisticile dau câştig de cauză iPhone-ului, fiind un model mai nou.

iPhone 5 - în curând, pe primul loc în top

Pentru a avea o perspectivă asupra cifrelor, Samsung Galaxy S III s-a vândut în număr de 18 milioane de unităţi în trimestrul trei, semnificativ mai bine faţă de trimestrul doi, unde a înregistrat vânzări de 5,4 milioane de unităţi. iPhone 4S a avut vânzări de 19,4 milioane de unităţi în trimestrul doi şi de 16,2 milioane de unităţi în trimestrul trei. De la lansarea din septembrie până acum, Apple a vândut 6 milioane de telefoane iPhone 5.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News