Ecranul lui Samsung Galaxy S4, verificat cu colorimetrul

Ecranul lui Samsung Galaxy S4, verificat cu colorimetrul

Compania Display Mate, specializată în produse profesionale pentru testarea afişajelor LCD, a pus la probă ecranul mult-aşteptatului Samsung Galaxy S4. Cei ce doresc să afle toate detaliile testului, au la dispoziţie link-ul de la Sursă. Vă avertizez însă că veţi avea parte de o descriere foarte complexă cu mulţi termeni tehnici. Smartphone-ul a fost pus alături de două telefoane foarte populare până de curând: Samsung Galaxy S III şi iPhone 5.

Primul punct unde smartphone-ul Galaxy S4 a reuşit să depăşească topul de gamă anterior a fost densitatea de pixeli. Datorită panourilor diferite, iPhone 5 poate sta mai bine în unele cazuri. Spre exemplu, ecranul telefonului de la Apple are câte un subpixel roşu, verde şi albastru pentru fiecare pixel, pe când matricea PenTile a lui SGS4 are subpixeli comuni roşii şi albaştri pentru o parte din pixeli.

Samsung Galaxy S4 are un ecran excepţional

Testul cu cele trei telefoane a scos în evidenţă faptul că ecranului lui Galaxy S III are culorile puţin exagerate, iar cel al modelului actual stă foarte bine la reproducerea lor. Cel mai bun profil pentru ecranul lui Samsung Galaxy S4 este Movie Mode. El oferă culori destul de precise şi este foarte apropiat de standardul sRGB/Rec. 709 pentru conţinutul multimedia. iPhone 5 are cel mai luminos ecran dintre cele trei terminale menţionate, dar depăşeşte cu doar 15% ecranul lui Galaxy S4.

iPhone 5 are la rândul său un ecran excelent

Aşa cum a susţinut şi Samsung, ecranului lui S4 este cu 25% mai luminos şi cu 20% mai eficient decât cel al lui Galaxy S III. Când modul Automatic Brightness este activat, diferenţa de luminozitate este de 68%. Samsung a lucrat foarte mult la ecranului topului de gamă şi rezultatele sunt impresionante.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News