Samsung Galaxy S 4, succesorul lui Galaxy S3, a fost lansat pentru piaţa din România

Samsung Galaxy S 4, succesorul lui Galaxy S3, a fost lansat pentru piaţa din România

Samsung Galaxy S 4, ultima generaţie a familiei Galaxy S, a fost lansat pentru piaţa din România. Smartphone-ul creat pentru a-i aduce pe oameni mai aproape de cei dragi şi pentru a le face viaţa mai plină, va fi disponibil în reţelele partenerilor Samsung până la sfârşitul acestei luni.

Detalii tehnice

Cu un design nu foarte diferit de predecesorul Galaxy S3, noul Samsung Galaxy S4 oferă în plus un ecran mai mare şi cu rezoluţie Full HD, chipset Exynos 5 Octa la 1,6 GHz (opţional Snapdragon 600 quad-core la 1.9 GHz) şi 2GB memorie RAM, respectiv două camere foto cu rezoluţie 2MP şi 13 MP. Lista dotărilor mai include modul WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, conectivitate NFC şi Bluetooth 4.0, receptor GPS compatibil şi cu reţeaua GLONASS, respectiv transmiţător IR pentru funcţia de telecomandă.

Ecranul Full HD Super AMOLED de 5 inch, folosit în premieră de telefonul Samsung Galaxy S 4, redă culori vii şi imagini cu un nivel de claritate impresionant, posibile prin folosirea unei matrici cu densitate 441 ppi. Capabil să detecteze faţa, vocea şi mişcările utilizatorilor, Galaxy S4 permite controlarea ecranului fără a-l atinge, derulând astfel documente şi îndeplinind alte sarcini cu mai puţin efort.

Samsung Galaxy S 4, succesorul lui Galaxy S3, a fost lansat pentru piaţa din România

Camera foto cu rezoluţie 13 MP şi filmare Full HD pune la dispoziţie funcţii care ne ajută să surprindem momentele importante şi să le împărtăşim cu cei dragi. Dintre funcţiile interesante, ‘Dual Shot’ permite utilizarea simultană a camerei frontale şi a celei din spate, cele două perspective fiind îmbinate natural în imaginea finală cu ajutorul unor efecte selectabile. ‘Drama Shot’ ne permite să observăm diferite momente ale aceleaşi acţiuni într-o singură imagine, ‘Sound and Shot’ permite captarea momentelor speciale înregistrând şi sunetele ambiante din în timpul fotografierii, iar ‘Animated Photo’ permite utilizatorilor să transforme un scurt filmuleţ într-o fotografie animată.

Terminalul este oferit în variante cu 16, 32 şi 64 GB memorie internă, extensibilă prin adăugarea unui card microSD (până la 64 GB). În carcasa cu greutate de 130 grame se ascunde un acumulator de 2600 mAh.

Samsung Galaxy S 4 este livrat cu sistemul de operare Android 4.2.2 Jelly Bean, personalizat cu interfaţa Nature UX 2.0.

Funcţii speciale

Galaxy S 4 vine cu o varietate de funcţii gândite să ne ajute să rezolvăm eficient sarcinile de zi cu zi şi să interacţionăm într-un mod autentic şi creativ cu prietenii şi familia.

La capitolul funcţii speciale avem ‘Group Play’, ce permite utilizatorilor să împartă colecţia de muzica, documentele şi jocurile preferate cu cei din jur, fără să apeleze la conexiune Wi-Fi sau reţelele operatorilor de telefonie mobilă. Posesorii de telefoane Samsung Galaxy S 4 se pot conecta direct între ei pentru a împărtăşi documente, a se juca sau a crea conţinut împreună. Suplimentar, funcţia ‘Share Music’ ne permite să ascultăm simultan aceeaşi melodie pe mai multe telefoane.

Funcţia ‘Air Gesture’ permite schimbarea melodiei pe care o ascultăm cu o simplă mişcare a mâinii. ‘Air View’ ne dă posibilitatea să vizualizăm poze sau e-mailuri planând cu degetul asupra acestora, iar cu funcţia ‘Samsung Smart Pause’ putem controla telefonul cu privirea. Astfel, atunci când vizionăm un videoclip, acesta se va opri dacă întoarcem capul în altă direcţie şi va rula din nou imediat ce întoarcem privirea asupra lui.

Samsung Galaxy S 4 - cum arată ţinut în mână

Aplicaţia ‘S Health’ îi ajută pe utilizatori de telefoane Galaxy S 4 să păstreze un stil de viaţă sănătos, folosind o combinaţie de senzori încorporaţi care monitorizează automat sănătatea, alimentaţia, exerciţiile fizice, somnul şi multe altele, pentru a oferi sugestii care ajută la îmbunătăţirea nivelului de calitate a vieţii şi menţinerea în formă.

Funcţia ‘Samsung Adapt Display’ promite o experienţă de vizualizare optimă, adaptată fiecărui tip de aplicaţie. De asemenea, utilizatorii Galaxy S 4 se pot bucura de sunet la un nivel optim, personalizat.

Funcţia ‘Share Screen’ ne permite să arătăm conţinutul ecranului partenerilor de chat în sesiuni one-to-one, fără a fi nevoie să descărcăm sau să încărcăm fişiere pe dispozitivul acestuia.

Samsung Hub’ va oferi utilizatorilor posibilitatea să acceseze cinci servicii de conţinut dintr-o singură locaţie simplu şi comod de utilizat.

Samsung Galaxy S 4 - camera foto de 13 MP

Samsung WatchON’ este serviciul de top al Samsung pentru videoclipuri şi filme, creat pentru a oferi o modalitate rapidă pentru a viziona transmisii TV în direct şi conţinut de tip video on demand cu ajutorul telefonului mobil. Suplimentar, funcţia Samsung WatchON permite transformarea telefonului Galaxy S4 într-o telecomandă universală, prin care putem găsi informaţii despre programe TV cu ajutorul unui ghid şi viziona programele alese pe televizorul Samsung SMART TV.

Samsung Apps’ a primit un serviciu care permite căutarea în aplicaţii din magazinele Samsung Apps şi Google Play.

Funcţia ‘ChatON’ pentru Galaxy S4 ne permite să comunicăm într-un mod ce combină scrierea de mesaje într-o manieră creativă şi distractivă, cu un serviciu de Video Chat / mVoIP de înaltă calitate.

Samsung Galaxy S 4 - accesoriul pentru încărcare wireless

Accesoriile oficiale pentru Samsung Galaxy S 4

Posesorii de telefoane Samsung Galaxy S4 au la dispoziţie o ofertă interesantă de accesorii compatibile Galaxy S4 cum ar fi husa de protecţie S View Cover cu vizor pentru ecran, brăţara S Band pentru monitorizarea stării de sănătate, Game Pad pentru amatorii de jocuri Android şi standul pentru încărcare wireless. Vezi lista completă cu accesoriile oficiale pentru Samsung Galaxy S 4.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult