Ecranul telefoanelor Galaxy S6 Edge, zgâriat de carcasa Clear View propusă de Samsung ca accesoriu oficial

Ecranul telefoanelor Galaxy S6 Edge, zgâriat de carcasa Clear View propusă de Samsung ca accesoriu oficial

Urmând fiecărui top de gamă nou lansat, cum este şi telefonul Galaxy S6, Samsung pune la dispoziţia utilizatorilor un întreg arsenal de accesorii opţionale, mai scumpe decât cele oferite de producători third-party dar de bună calitate şi garantate să funcţioneze corect cu produsul căruia le sunt adresate. Nu acesta par să fie cazul şi cu accesoriul Clear View, o carcasă de protecţie pentru telefoane Samsung Galaxy S6 Edge criticată de utilizatori pentru faptul că ar zgâria ecranul telefonului pe care ar trebui să îl protejeze.

Referit şi cu denumirea S-View Flip Cover, accesoriul cu preţ de 60 dolari reuşeşte să impresioneze atât la capitolul estetică, cât şi prin funcţionalitate, numai că dovezile prezentate de mai mult utilizatori ai forumului XDA duc la o concluzie îngrijorătoare: contactul între capacul transparent confecţionat din plastic dur şi ecranul telefonului mobil duce în timp la zgârierea celui din urmă. Rezultatul este cu atât mai surprinzător, ştiind că Samsung protejează telefoanele din seria Galaxy S6 cu scut Gorilla Glass 4, teoretic mult mai rezistent decât plasticul folosit pentru confecţionarea capacului de protecţie. 

Ecranul telefoanelor Galaxy S6 Edge, zgâriat de carcasa Clear View propusă de Samsung ca accesoriu oficial

Probabil, urmele ilustrate în imagini sunt limitate la stratul oleofobic aplicat superficial peste scutul din sticlă minerală, cu rol de mascare a urmelor de amprente şi filtru anti-reflexie. Este posibil ca forma capacului să favorizeze reţinerea particulelor abrazive de praf, care sunt frecate apoi de suprafaţa ecranului în timp ce transportâm telefonul mobil. Cert este că urmele imprimate permanent pe suprafaţa ecranului apar exclusiv la exemplare smartphone din seria Galaxy S6 Edge, varianta Galaxy S6 fără ecran curbat nefiind afectată.

Dacă imaginile postate de utilizatori nu stabilesc cu certitudine că accesoriul Clear View este vinovat pentru deteriorarea ecranelor, dispariţia sa rapidă din oferta magazinului oficial de accesorii Samsung pare să confirme această ipoteză. În schimb, varianta S-View Flip Cover prevăzută doar cu o mică fereastră transparentă încadrată de coperta din piele a rămas în oferta magazinului.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult