Samsung Galaxy Tab 10.1 a fost prezentat oficial

Samsung a prezentat cea de-a doua tabletă cu Android, intr-uncadru oficial, cu ocazia târgului Mobile World Congress din Barcelona.

După cum sugerează şi numele de produs, noua tabletă are unecran de 10.1 inch, cu rezoluţie de 1280 x800 pixeli, pe care este afişată interfaţa sistemului deoperare Android 3.0 (Honeycomb).

Samsung Galaxy Tab 10.1 se bucură de un procesordual-core la 1GHz şi cameră foto de8MP, cu blitz LED şi funcţie de captură video larezoluţie FullHD. Avem la dispoziţie şi ocameră frontală de 2MP, utilă pentru apeluri videoşi sesiuni de videoconferinţă.

Ecranul de 10.1 inch este adăpostit într-o carcasă cu o grosimede numai 10.9 mm şi greutate de 599grame, în spaţiul căreia a fost acomodată o baterie cucapacitate de 6860 mAh.

Tableta este disponibilă în versiuni cu 16GB şi32GB memorie flash integrată, iar listaaccesoriilor cuprinde senzori de proximitate,busolă digitală, accelerometru şigiroscop.

Printre opţiunile de conectivitate avem un modulBluetooth 2.1 + EDR, modul WiFi 802.11(a/b/g/n) şi nelipsitul conector USB.Amatorii de internet mobil au la dispoziţie noul standard decomunicaţie HSPA+, cu suport pentru viteze de pânăla 21 Mbps.

Samsung Galaxy Tab 10.1 nu a primit încă un preţ oficial, daraflăm totuşi că va fi disponibilă pentru vânzare în decursulacestei primăveri.