Samsung Galaxy Tab 10.1 a fost prezentat oficial

Samsung a prezentat cea de-a doua tabletă cu Android, intr-un cadru oficial, cu ocazia târgului Mobile World Congress din Barcelona.

După cum sugerează şi numele de produs, noua tabletă are un ecran de 10.1 inch, cu rezoluţie de 1280 x 800 pixeli, pe care este afişată interfaţa sistemului de operare Android 3.0 (Honeycomb).

Samsung Galaxy Tab 10.1 se bucură de un procesor dual-core la 1GHz şi cameră foto de 8MP, cu blitz LED şi funcţie de captură video la rezoluţie FullHD. Avem la dispoziţie şi o cameră frontală de 2MP, utilă pentru apeluri video şi sesiuni de videoconferinţă.

Ecranul de 10.1 inch este adăpostit într-o carcasă cu o grosime de numai 10.9 mm şi greutate de 599 grame, în spaţiul căreia a fost acomodată o baterie cu capacitate de 6860 mAh.

Tableta este disponibilă în versiuni cu 16GB şi 32GB memorie flash integrată, iar lista accesoriilor cuprinde senzori de proximitate, busolă digitală, accelerometru şi giroscop.

Printre opţiunile de conectivitate avem un modul Bluetooth 2.1 + EDR, modul WiFi 802.11 (a/b/g/n) şi nelipsitul conector USB. Amatorii de internet mobil au la dispoziţie noul standard de comunicaţie HSPA+, cu suport pentru viteze de până la 21 Mbps.

Samsung Galaxy Tab 10.1 nu a primit încă un preţ oficial, dar aflăm totuşi că va fi disponibilă pentru vânzare în decursul acestei primăveri.