Mulţi MP în Samsung Pixon 12, ghici gadgetare câţi?

Mulţi MP în Samsung Pixon 12, ghici gadgetare câţi?

Oare câţi megapixeli poate acomoda senzorul unui telefon a cărui denumire conţine numărul 12? Desigur, 12 MP. Samsung Pixon 12 (Samsung M8910) a fost vehiculat încă din iarna lui 2009, însă abia acum şi-a făcut apariţia oficial. Sud-coreenii mizează pe camera foto, alături de serviciul complementar Share Fix, prin intermediul căruia vom putea încărca poze pe FaceBook, Flickr sau Picasa, direct de pe telefon.

Facilităţile de fotografiere sunt numeroase şi cel puţin pe hârtie par extrem de atractive. Spre exemplu, funcţia touch-focus te ajută să focalizezi extrem de uşor în orice punct, apăsând cu degetul pe ecran în zona dorită, iar funcţia Smart Auto optimizează expunerea în diferite condiţii de iluminare. Cât despre hardware, camera este înzestrată cu un obiectiv larg (28 mm), secondat de un puternic bliţ Xenon şi un LED Flash ce ajută la focalizare.

Samsung Pixon 12

Interesant este că Samsung a decis să ne ofere posibilitatea de a salva pozele şi fără compresie, ceea ce se traduce prin calitate maximă dar şi spaţiu ocupat în plus. O poză de 12 MP poate ajunge chiar şi la 18 MB, în timp ce una compresată nu ocupă mai mult de 2 – 3 MB. Pe partea de video, Samsung Pixon 12 înregistrează la rezoluţia de 720 x 480 pixeli, cu 30 de fps.

Restul specificaţiilor includ ecranul AMOLED de 3.1 inch, GPS, Wi-Fi, HSDPA, Bluetooth, 150 MB memorie internă, slot microSD şi radio FM cu RDS. Samsung Pixon 12, sau Samsung M8910, va fi comercializat în Europa din vara acestui an, ceea ce înseamnă că ar putea fi chiar primul telefon cu cameră de 12 MP de pe piaţă, în condiţiile în care Sony Ericsson Satio (ex-Idou), deşi anunţat înainte, va sosi la rafturi în Q4 2009.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News