Samsung a dezvăluit senzorul foto de pe Galaxy S7: BRITECELL

19.11.2015
Samsung a dezvăluit senzorul foto de pe Galaxy S7: BRITECELL

Senzorul foto ISOCELL prezent pe Samsung Galaxy S5 şi S6 este deja faimos, oferind unele dintre cele mai bune rezultate în spaţiul mobil, indiferent de condiţiile de iluminare. Samsung consideră însă că acesta nu este de ajuns pentru imagini clare atunci când nu există destulă lumină naturală sau artificială, anunţând noua sa generaţie de senzori: BRITECELL. Având în vedere momentul anunţului, cu siguranţă compania coreană se pregăteşte să îl întegreze în următorul său flagship, Galaxy S7.

Performanţa în lumină scăzută a fost cel mai important aspect în dezvoltarea lui BRITECELL. Samsung a dezvăltat un nou filtru pentru senzorului, care înlocuieşte lumina de culoare verde, care întunecă imaginile cu lumină de culoare albă. Astfel, mai multă lumină poate să treacă prin obiectiv, iar imaginile sunt automat mai luminoase şi mai aproape de ceea ce putem vedea cu ochiul liber. Momentan nu este clar dacă rezoluţia lui BRITECELL va fi mai mare decât cea de pe ISOCELL, însă comparaţia de mărime a fost realizată folosind valoarea de 16 megapixeli pentru ambele modele.

Ce ştim deja este faptul că senzorul va fi cu 17% mai subţire faţă faţă de generaţia precedentă, lucru care ar putea ajuta la integrarea lui în carcasa telefoanelor. Una dintre cele mai aprigi critici aduse la adresa lui ISOCELL era nevoia de a realiza o cameră care să iasă în relief pe spatele telefoanelor. Acest aspect ar putea să nu mai fie o problemă odată cu lansarea lui Galaxy S7. De asemenea, BRITECELL va beneficia de tehnologia Smart WDR (wide dynamic range), care va capta mai multe imagini simultan pentru a le uni folosind software-ul integrat în telefon pentru o imagine stabilizată şi luminoasă.

Samsung Galaxy S7 este aşteptat în prima parte a lui 2016, iar detaliile despre senzorul BRITECELL sugerează că nu va mai avea pe spate „cocoaşa” pe care am văzut-o pe generaţia actuală.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult