Samsung Galaxy S10 ar putea veni cu un design inovator, cu ecran perforat

02.11.2018
Samsung Galaxy S10 ar putea veni cu un design inovator, cu ecran perforat

În timp ce producători precum Huawei, Xiaomi şi Lenovo se laudă cu smartphone-uri cu ecran complet şi fără decupaje, companii precum Samsung şi Apple nu par să încerce foarte mult să ţină pasul. Anul viitor ar putea fi însă momentul în care vom vedea noi design-uri inovative de la aceştia, iar soluţia Samsung ar putea fi cea de preferat, faţă de alte design-uri complexe, care pot adăuga noi probleme.

Inovaţia în materie de design pe piaţa de smartphone-uri din ultimii doi ani a fost foarte mult concentrată în jurul display-ului, pentru eliminarea ramei din jurul acesteia. Desigur, pentru a putea realiza un smartphone cu ecran cât mai mare şi pentru a irosi cât mai puţin spaţiu în jurul acestuia, sunt momentan necesare compromisuri: unii producători au ales să decupeze ecranul pentru a găzdui camerele, alţii au păstrat margini mai groase deasupra şi sub display, în timp ce unii preferă un design slider. Samsung ar putea aduce un nou tip de design pe piaţă, care implică decuparea ecranului doar parţial, exact unde este nevoie.

Conceptul nu este obligatoriu nou, iar S10 ar putea să nici nu fie primul dispozitiv cu ecran „perforat”, însă o imagine de tip concept, realizată pe baza zvonurilor despre următorul flagship coreean ne arată ce am putea primi în primăvara anului viitor.

În imagine putem observa un dispozitiv care urmează filozofia de design a dispozitivelor Galaxy din ultimii câţiva ani, cu ecran curbat la margini, însă fără marginile proeminente de deasupra şi de sub display. Galaxy S10 ar putea fi livrat cu un simplu orificiu discret în centrul ecranului, unde este amplasată camera frontală. Acest design ar putea debuta însă cu Galaxy A8s, un telefon deja anunţat, care însă va fi prezentat fie la sfârşitul anului curent, fie la începutul anului viitor.

În ciuda faptului că există deja câteva telefoane cu ecrane complete şi fără pixeli lipsă, modelele cu slider, sau cu componente în mişcare (fie de tip slider, fie cu motoraşe, precum Find X de la OPPO şi Vivo Nex) au un dezavantaj important: nu pot fi realizate cu rezistenţă la apă. Întrucât această caracteristică a devenit foarte importantă în ultimii ani, majoritatea telefoanelor de top fiind hidroizolate la standarde IP67/IP68.

Până când tehnologia va ajunge în punctul în care va permite integrarea tuturor senzorilor şi camerelor sub display, perforarea panoului într-o manieră discretă ar putea fi soluţia de compromis preferată faţă de soluţiile cu componente mecanice în mişcare sau decuparea excesivă a ecranului.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult