Samsung Galaxy S11 ar putea avea ecran curbat pe toate laturile şi cameră integrată în display

14.06.2019
Samsung Galaxy S11 ar putea avea ecran curbat pe toate laturile şi cameră integrată în display

Toate discuţiile despre dispozitivele mobile Samsung sunt centrate în ultima perioadă în jurul modelelor Galaxy Fold şi Galaxy Note10, însă un nou brevet dezvăluie ceea ce ar putea fi design-ul următoarei generaţii de smartphone-uri sud coreene: Galaxy S11. Avem de a face cu un design complet diferit faţă de ceea ce a lansat Samsung în trecut, care integrează şi noi tehnologii pe care nu le-am mai văzut până acum pe piaţă.

LetsGoDigital a descoperit acest brevet în baza de date WIPO (World Intellectual Property Organization), Samsung înregistrându-l de curând. Planul pentru acest model pare să fie în primul rând un display complet, fără decupaj şi fără perforaţii. Astfel, camera foto frontală şi senzorul de amprentă sunt integrate sub display, o tehnologie care încă nu este disponibilă în niciun dispozitiv comercial, dar care a fost deja demonstrată de Oppo şi Xiaomi.

Un alt lucru foarte ciudat la acest model este forma foarte curbată. Dispozitivul nu foloseşte sticlă curbată doar pe laterale, ci şi în partea de sus şi de jos a ecranului. Brevetul spune că acest lucru ajută la o prindere mai bună a dispozitivului în mână, însă oricine a folosit un telefon din sticlă îşi poate da seama cât de alunecos poate fi un astfel de dispozitiv.

Pe partea din spate, camera pare să integreze doar doi senzori, însă astfel de elemente ar putea fi oricând schimbate înainte de lansarea dispozitivului. Curios este însă faptul că modelul descris nu integrează un jack pentru căşti, ceva ce seria Galaxy S a avut încă de la prima generaţie. Zvonurile vorbesc şi despre un Galaxy Note10 fără jack, deci probabil că şi Samsung a ajuns la concluzia că această componentă ocupă prea mult spaţiu la interior.

Desigur, acesta ar putea fi doar unul dintre design-urile pe care Samsung le-ar putea folosi pentru Galaxy S11. În general, în pre-producţie, companiile încearcă mai multe prototipuri înainte de a aproba un design final. De curând, Google a dezvăluit o strategie similară, realizând trei design-uri diferite pentru Pixel 4, înainte să aleagă modelul final, pe care l-a prezentat de curând pe Twitter.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult