Samsung promite ascunderea camerei foto sub ecranul telefoanelor mobile

19.10.2018
Samsung promite ascunderea camerei foto sub ecranul telefoanelor mobile

Ajunsă deja la maturitate, tehnologia folosită pentru ascunderea senzorului de amprente sub ecranul telefoanelor mobile va permite în cele din urmă şi ascunderea camerei foto. Împreună cu un nou tip de inductor piezoelectric, care permite redarea sunetului prin sticla ecranului, viitoarele generaţii smartphone nu vor mai avea nevoie de ramă în jurul ecranului şi nici modificări pentru ascunderea în lateralul carcasei a elementelor funcţionale plasate în mod convenţional la partea din faţă.

Fără a dat un termen precis pentru livrarea inovaţiei promise, surse apropiate companiei dezvăluie că Samsung analizează modalităţi pentru ascunderea camerei frontale a dispozitivelor mobile sub sticla ecranului. Potrivit aceloraşi surse, tehnologia s-ar afla deja la stadiu de prototip în fabricile Samsung Display, un mic număr de ecrane funcţionale existând în laboratoarele companiei.

Din păcate, nu sunt şanse ca noul tip de ecran să ajungă în echiparea produselor smartphone pregătite pentru lansare anul viitor, un termen de livrare mai realist fiind după anul 2020.

Deocamdată, Samsung va capta atenţia publicului lansând produse smartphone cu ecran pliabil, finalizate la timp pentru a sărbătorii 10 ani de la debutul primului telefon Galaxy S. Probabil, singurul element de noutate pentru ecranului lui Galaxy S10 va fi integrarea senzorului de amprente, mult timp amânată pe motiv că tehnologiile folosite ar fi impus o penalizare prea mare asupra calităţii imaginii.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult