Samsung va lansa noi modele smartphone pe 10 aprilie

18.03.2019
Samsung va lansa noi modele smartphone pe 10 aprilie

Samsung pare că a terminat cu lansările la gama de top, deocamdată. Dar asta nu înseamnă cu sud-coreenii au luat o pauză, ci doar că atenţia se mută către produsele din gama mid-range. Nu mai târziu de 10 aprilie, Samsung pregăteşte lansarea a trei modele Galaxy A, cu preţuri variind între 280 şi 600 de dolari.

Samsung Galaxy A90

Samsung Galaxy A90, menţionat în mai multe zvonuri recente, promite să fie alternativa low-cost pentru seria Galaxy S10. Mai mult decât un o consolare pentru cumpărătorii care nu-şi pot permite niciuna dintre versiunile Galaxy S10, Galaxy A90 preia configuraţia de top bazată pe chip-ul Snapdragon 855, urmând să fie diferenţiat de aspecte cum ar fi tipul de ecranului şi calitatea finisajelor exterioare, mai puţin prin nivelul de performanţă oferi.

Detaliile concrete despre seria Galaxy A90 sunt deocamdată puţine. Ştim doar că telefonul ar trebui să aibă cameră foto de tip pop-up care se şi roteşte pe direcţia faţă-spate, eliminând nevoia pentru cameră frontală. Asta implică folosirea unui ecrană fără „breton”, care acoperă toată partea din faţă a telefonului. Acesta nu fa fi însă bazat pe tehnologie AMOLED, ci o soluţie LCD mai puţin cotisitoare. În locul unei carcase din sticlă, Galaxy A90 ar urma să folosească o imitaţie din policarbonat, mai puţin rezistentă la zgârieturi.

Toate aceste dotări ar urma să fie disponibile pentru aproximativ 600 dolari, Somsung dorind să concureze cu Galaxy A rivalul OnePlus 7 oferit la un preţ similar.

Samsung Galaxy A60

Galaxy A60 ar putea fi cel mai mare telefon Samsung de generaţie recentă, echipat cu un ecran Infinity-U de 6.7 inch. Spre deosebire de modelul A90, acesta păstrează un decupaj tip picătură la partea de sus, excluzând desingnul de tip „periscop” pentru camera foto.

În ansamblu, configuraţia lui Galaxy A60 nu este de aruncat, telefonul urmând să aibă o cameră foto principală de 35MP+ 8MP lentile wide-angle + senzor de 5MP pentru aplicarea de efecte bokeh (triple camera). Uimitor este că şi camera frontală este de rezoluţie înaltă – nu mai puţin de 32MP.

La interior, Samsung Galaxy A60 va avea o configuraţie ceva mai modestă, bazată pe chip-ul Snapdragon 975, ajutat cu 6GB sau 8GB memorie RAM, respectiv 128GB stocare internă. Cerinţele ecranului gigant vor fi susţinute cu ajutorul unui ecran de 4500 mAh.

Galaxy A60 urmează să fie livrat cu versiunea Android 9 Pie deja instalată, la un preţ de aproximativ 400 euro.

Samsung Galaxy A40

Modelul entry-level Galaxy A40 păstrează aspectul supradimensionat, folosind un ecran de 6.4 inch decupată la partea de sus după modelul „picătură”.

La interior, Galaxy A40 preia chipsetul Exynos 7904 întâlnit şi în modelul inferior Galaxy A30, ajutat cu 4GB memorie RAM. Telefonul va dispune de camere foto cu rezoluţie 25MP la partea din faţă şi pe spatele carcasei, senzor wide-angle de 8MP şi senzor de 5MP pentru aplicarea efectelor bokeh. Memoria internă este limitată la 64GB.

Samsung Galaxy A40 va fi disponibil în magazinele europene cu preţul recomandat de 249 dolari, urmând să concureze seria Moto G7 de la Motorola.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult