Selfie Type: tastatura invizibilă de la Samsung pentru smartphone-uri pentru cei care scriu fără să se uite la butoane

07.01.2020
Selfie Type: tastatura invizibilă de la Samsung pentru smartphone-uri pentru cei care scriu fără să se uite la butoane

Samsung a vorbit despre mai multe dispozitive şi tehnologii noi în cadrul conferinţei sale de la CES 2020, însă cel mai ciudat lucru pe care îl pregăteşte este unul despre care nu a anunţat nimic. Este vorba despre tehnologia SelfieType, care foloseşte camera frontală a unui smartphone pentru a permite utilizatorilor să scrie pe orice suprafaţă asemeni unei tastaturi, fără să aibă însă la îndemână o reprezentare grafică a tastelor.

Conceptul SelfieType este destul de simplu de înţeles dar probabil greu de crezut că ar putea funcţiona atât de bine precum este prezentat în clipul de pe canalul de YouTube Samsung, care însă este nelistat şi nelansat oficial. Samsung propune orientarea telefonului cu camera spre mâinile utilizatorului, aceasta putând identifica folosind cel mai probabil algoritmi AI mişcările degetelor pe o tastatură. Practic, o camera proiectează o tastatură virtuală sub mâini, pe care utilizatorul nu o poate vedea, iar mişcările degetelor sunt înregistrate drept apăsări de taste.

Este greu de crezut că cineva va putea scrie corect din prima pe o astfel de tastatură invizibilă, însă cei care nu au nevoie să se uite la tastatură şi care scriu corect din punct de vedere al poziţiei mâinilor şi apăsărilor degetelor, ar putea să se adapteze mai repede decât cei care scriu cu două degete sau se uită des la tastatură.

Această funcţie ar putea fi lansată pe smartphone-urile Samsung sub forma unui update de software şi va fi cel mai probabil disponibilă pe modelele de top, echipate cu co-procesoare pentru AI. De asemenea, este posibil ca Selfie Type să funcţioneze doar în condiţii de iluminare optime, cu lumină naturală sau multă lumină artificială. În întuneric, camera frontală ar putea să nu identifice mişcările degetelor la fel de bine. În lipsa unei camere cu infraroşu pe partea frontală a telefoanelor Samsung, este greu de crezut că această funcţie funcţionează fără o sursă de lumină.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult