Seria Pixel 4 are o dată de lansare. Google confirmă încă un zvon cu ocazia anunţului

18.09.2019
Seria Pixel 4 are o dată de lansare. Google confirmă încă un zvon cu ocazia anunţului

Nu este niciun secret că seria Google Pixel 4 există şi că va fi lansată foarte curând. Google a lansat primele fotografii oficiale cu telefonul în urmă cu mai multe luni, iar în ultima perioadă diverşi YouTuberi din Asia au prezentat telefonul din toate unghiurile. Desigur, software-ul de pe acele modele nu este final, iar telefoanele nu au acces la toate funcţiile, însă ne-am făcut deja o idee despre ce va prezenta Google. Nu ştiam însă când se vor lansa Pixel 4 şi Pixel 4 XL, însă acum Google a anunţat şi acest lucru.

Se pare că modelele Google Pixel 4 vor fi ultimele dispozitive de top importante pe care le vom vedea anul acesta. Compania va ţine un eveniment de prezentare numit „Made by Google” pe data de 15 octombrie, telefoanele fiind aşteptate în magazinele de specialitate la una sau două săptămâni distanţă. Anunţul a fost făcut atât online, cât şi în offline, cu o reclamă mare pusă pe ecranele din Times Square din New York, cel mai cunoscut punct al oraşului pentru reclamele mari şi stridente.

Reclama pentru seria Pixel 4 confirmă una dintre culorile zvonite ale telefoanelor, o nuanţă de portocaliu şi prezintă în prim-plan design-ul camerelor, care nu este cu mult diferit faţă de cel de pe seria iPhone 11. Cele două camere sunt integrate într-un modul de formă pătrată, rotunjit la colţuri, în care mai putem observa un blitz, cât şi un fascicul laser în partea de sus care va ajuta la focalizare la distanţe mai mici de subiect.

În ciuda faptului că Pixel 4 şi Pixel 4 XL se lansează atât de târziu, aceste modele nu vor fi echipate cu noul chipset Snapdragon 855 Plus de la Qualcomm, ci vor folosi revizia iniţială hardware, Snapdragon 855 standard, cu viteze mai mici de procesare. De asemenea, telefoanele sunt aşteptate cu un sistem de autentificare prin recunoaştere facială avansat, similar cu Face ID de pe iPhone şi sistemul de pe Huawei Mate 20, însă acesta va afecta design-ul frontal al dispozitivului. În locul unui decupaj în display, Google pare să fi ales să lase un spaţiu mai mare în partea de sus, rezultatul fiind un design asimetric.

Totuşi, cei care sunt pasionaţi de ecrane performante, vor avea un motiv de bucurie, întrucât ambele modele Pixel 4 sunt aşteptate cu panouri OLED cu refresh rate de 90 Hz, care vor oferi o experienţă foarte plăcută în utilizare. Singurele telefoane de pe piaţă care oferă refresh rate peste 60 Hz sunt cele câteva modele de gaming care sunt în principal vândute în China şi OnePlus 7 Pro.

Având în vedere că ştim cam totul despre Pixel 4 şi Pixel 4 XL în materie de hardware şi design, suntem mai degrabă interesaţi de funcţiile software exclusive pe care aceste modele le vor primi. Acestea vor fi primele smartphone-uri Google lansate cu Android 10 din fabrică, cât şi primele modele ale companiei cu două camere pe partea din spate.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult