Noile modele Sony Xperia primesc conectivitate GLONASS

23.01.2012
Noile modele Sony Xperia primesc conectivitate GLONASS

Sony include pentru viitoarele modele smartphone suport GLONASS – alternativa ruseasă pentru sistemul GPS american.

Sony Xperia GLONASS

Printre modelele suportate se numără şi noile Sony Xperia S şi Xperia Ion. Acestora li se adaugă şi numeroase modele smartphone din actuala generaţie, cum ar fi Xperia arc, Xperia arc S, Xperia ray, Xperia neo, Xperia pro, Xperia PLAY, Xperia active şi Xperia Live with Walkman.

Sony a dezvăluit că toate aceste modele au beneficiat de suport pentru reţeaua de navigaţie GLONASS încă de la lansare.

Pentru cei care nu ştiu deja, GLONASS este numele reţelei de poziţionare globală pusă în funcţiune şi deţinută de Rusia, ce se doreşte a fi o alternativă şi la nevoie soluţie de rezervă pentru reţeaua GPS americană.

În timp ce funcţionalitatea serviciului de localizare GPS este asigurată cu ajutorul a 31 de sateliţi, reţeaua GLONASS este limitată momentan la numai 24 sateliţi. Partea bună e că dispozitivele compatibile cu ambele reţele pot utiliza aceşti sateliţi împreună, scurtând astfel timpul necesar pentru stabilirea locaţiei şi mărind şansele de a obţine semnal în zonele dificile din preajma clădirilor înalte.

Sony nu este singura companie care a introdus conectivitate GLONASS şi GPS pentru oferta de telefoane. Apple, Samsung, Nokia şi Motorola oferă modele de telefoane mobile care includ această funcţionalitate, număr ce va creşte cu siguranţă în perioada următoare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News