XPERIA X1 şi alte 6 telefoane SE noi

XPERIA X1 şi alte 6 telefoane SE noi
G700, G900, C702, C902, W980 şi Z770

Următoarele pe listă sunt telefoanele inteligente G700 şi G900. Nu că XPERIA X1, nu ar fi fost tot smartphone, dar acestea două sunt fidele Symbian-ului UIQ3. Majoritatea caracteristicilor sunt comune celor două modele: touchscreen, Symbian, design compact, aceleaşi dimensiuni (106 x 49 x 13mm, 99 grame), bluetooth. Diferenţele majore se fac la nivelul conexiunii Wi-Fi (G700 nu are suport pentru această tehnologie) şi al camerei foto: G700 are numai 3.2 MP, iar G900 oferă 5 MP.

Sony Ericsson G700 Sony Ericsson G900

Sony Ericsson W980 este cel mai nou model din seria Walkman. Alături de cei 8 GB pentru stocarea melodiilor favorite, acest model se laudă cu un sistem audio superior modelelor anterioare, ceea ce ar duce, conform producătorului, la o calitate mai bună a audiţiei. Modulul FM este dotat şi cu un transmiţător FM care le permite celor din jur să asculte pe telefonul lor (cu funcţie FM) melodiile redate de W980.

 Sony Ericsson W980

Niciunul din cele două ecrane ale noului Walkman nu impresionează. Ecranul principal se limitează la 240 x 320 pixeli, în timp ce ecranul intern are o rezoluţie de numai 176 x 176 pixeli. Partea de conectivitate beneficiază de suport bluetooth, dar este lipsită de Wi-Fi.

C702 şi C902 sunt noile reprezentante ale seriei Cyber-shot. Cu această ocazie, Sony Ericsson şi-a dat seama că e mai logic ca modelele din această serie să înceapă cu litera C în loc de K. Sony Ericsson C702 are cameră foto de 3.2 MP cu autofocus, face detection şi – în premieră – sistem de reducere a efectului de ochi roşii. C702 mai oferă GPS, bluetooth, HSDPA şi FM.

 Sony Ericsson C702

Sony Ericsson C902 este ceva mai dotat pe partea de fotografie. În primul rând are 5 MP. În al doilea rând, în plus faţă de C702, are bliţ Xenon. În schimb, nu are GSP şi nici nu recunoaşte profilul bluetooth A2DP pentru căşti. Ambele modele sunt programate să apară în al doilea trimestru al acestui an.

 Sony Ericsson C902

Sony Ericsson Z770 a fost eclipsat total de celelalte modele, deşi nu este chiar un telefon de trecut cu vederea. Este un clamshell elegant, cu ecran de 2.2" QVGA, cameră de 2 MP, HSDPA, Bluetooth şi slot Memory Stick Micro. Şi Z770 va fi lansat oficial în al doilea trimestru al acestui an şi, la fel ca la celelalte modele, producătorul nu a amintit nimic de preţ.

 Sony Ericsson Z770

7 telefoane anunţate într-o singură zi nu este un lucru oarecare nici pentru un producător aşa popular ca Sony Ericsson. Însă parcă dintre acestea XPERIA X1 este singurul care ne-a suprins cu adevărat. Este doar primul telefon Sony Ericsson cu Windows Mobile şi tastatură full QWERTY şi abia aşteptăm să-l primim la teste.

Sony Ericsson XPERIA X1

Sony Ericsson a reuşit să ia prim-planul chiar din prima zi a 3GSM World Mobile Congress, cel mai mare târg de telefonie mobilă din lume. A reuşit acest lucru surprinzând pe toată lumea, prin anunţarea a nu mai puţin de 7 modele noi. Este adevărat că ne aşteptam ca mai toţi producătorii importanţi să vină cu noutăţi la 3GSM, dar nu chiar cu 7 modele noi odată. Şi nu e vorba de orice modele noi, unele dintre ele au reuşit să suprindă pe toată lumea.

XPERIA X1 este cel care ne-a atras atenţia în mod special. Şi asta deoarece – pentru a plagia un serial celebru – a ajuns acolo unde niciun model Sony Ericsson nu a ajuns până acum. XPERIA X1 este primul telefon Sony Ericsson cu tastatură full QWERTY (nu gen P1i) şi cu Windows Mobile. Partea cu tastatura QWERTY o puteam trece la caracteristici esenţiale, dar nu neapărat suprinzătoare. Era doar o chestiune de timp până se va ajunge aici.

Sony Ericsson XPERIA X1

Dar un telefon Sony Ericsson cu Windows Mobile? Asta e deja o veste-şoc! Este adevărat că zvonul conform căruia producătorul japonezo-sueedez ar negocia cu Microsoft a apărut prin septembrie anul trecut, dar cine l-a luat în serios?

XPERIA X1 va veni cu Windows Mobile 6 (probabil versiunea Professional) şi va avea un superb touchscreen de 3 inch, cu o rezoluţie de 800 x 480 pixeli. Ecranul se dă la o parte printr-un slide orizontal, iar de sub acesta îşi face apariţia tastatura. Aceasta, cel puţin din pozele pe care le-am văzut, arată foarte bine şi pare a fi uşor de folosit. Partea inferioară a terminalului, cea cu tastatura, este puţin curbata spre interior. Deşi arată interesant ca design, rămâne de văzut ce va însemna asta în timpul folosirii tastaturii. Dacă telefonul se va mişca la apăsarea tastelor, va fi o problemă.

Sony Ericsson XPERIA X1

Este clar că XPERIA X1 este un dispozitiv cu pretenţii de number one, de aceea ni se par fireşti restul caracteristicilor: HSUPA (5,8Mbit/s), bluetooth, aGPS, WiFi, microSD, cameră de 3.2 MP (aici se putea mai mult). Dimensiunile telefonului nu vor fi exagerate, 110 x 53 x 16.7 mm, cu o greutate de 145 de grame.

Singura necunoscută în legătură cu XPERIA X1 a rămas memoria RAM (procesorul va fi un ARM la 500MHz). Sony Ericsson nu spus nimic legat de aceasta, poate că încă nu s-a luat o decizie în această privinţă. Oricum, până în a doua jumătate a anului, când va fi lansat oficial XPERIA X1, vom afla probabil.

UPDATE: Interfata "minune" a lui Xperia, intr-un clip Made by Sony Ericsson.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News