Sony pregăteşte un succesor pentru modelul Xperia 1 prezentat la începutul acestui an

02.09.2019
Sony pregăteşte un succesor pentru modelul Xperia 1 prezentat la începutul acestui an

Contrar aşteptărilor, noul flagship nu se va numi Xperia 2, planurile Sony fiind uşor diferite. Actualul model Xperia 1 vine echipat cu un ecran OLED 4K de 6.5”, modelat însă cu rată de aspect 21:9 pentru a nu duce lăţimea carcasei la valori incomode.

Potrivit zvonurilor de până acum, noul model ar putea fi o versiune ceva mai compactă a lui Xperia 1, tot cu ecran 21:9, dar o diagonală de afişare adusă la un rezonabil 6.1”. Este posibil ca şi rezoluţia să fie ajustată în jos, folosirea unui panou Full HD+ permiţând reduceri substanţiale de costuri fără compromisuri majore în privinţa clarităţii imaginii.

Ilustrat cu imagini de prezentare neoficiale, noul telefon Xperia apare cu sistem triple-camera şi o carcasă din sticlă cu spatele perfect plat, inginerii Sony preferând soluţia folosirii unui senzor de amprente montat pe lateralul carcasei.

Având în vedere nivelul foarte competitiv de performanţă şi uşurinţa obţinerii sale, chipsetul Snapdragon 855 este candidat favorit pentru noul model Xperia, o cantitate de cel puţin 6GB memorie RAM şi 128GB stocare internă completând fără costuri prea mari lista dotărilor. Probabil că acumulatorul de 4400mAh întâlnit pe modelul Xperia 1 va fi substituit cu o versiune mai potrivită pentru o carcasă compactă.

Cei care au ezitat să comande primul model din serie datorită costului de 950 euro, probabil că vor fi tentaţi cu o ofertă ceva mai bună. Mai multe detalii vom afla din cadrul expoziţiei IFA 2019, organizată în perioada 6-11 septembrie la Berlin.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult