Sony vrea să facă iar telefoane Sony. Fără Ericsson

Sony a anunţat intenţia de a cumpăra pachetul de acţiuni de 50% pe care Ericsson îl deţine în cadrul concernului Sony Ericsson.

Sony consideră că Ericsson a împiedicat creşterea companiei prin decizii defensive şi dispute interne. Proiectul Playstation Phone a fost multă vreme amânat deoarece Ericsson nu a dorit asocierea cu brandul celebru prezent pe consolele Sony, în cele din urmă, după cum bine ştiţi, a fost lansat Xperia Play.

Declinul companiei a început odată cu lansarea primului iPhone. Smartphone-ul Apple a acaparat pasionaţii de telefoane multimedia care, până la acea dată, erau interesaţi de dispozitivele Sony Ericsson Walkman şi Cyber-Shot.

Sony Ericsson

Dacă intenţia se va materializa, Sony va reîncepe să producă telefoane mobile sub brand propriu, aşa cum a făcut până în luna octombrie a anului 2001, când a început să fabrice telefoane sub aceeaşi umbrelă cu Ericsson.

Problema este că acţiunile Ericsson valoarează aproximativ 1,7 miliarde $, iar pe lângă acestea gruparea scandinavă deţine şi numeroase tehnologii patentate.