Telefoanele de lux vin de la mama Rusia

08.08.2007
Telefoanele de lux vin de la mama Rusia

Compania rusească Gresso îşi propune să ridice etalonul în domeniul telefoanelor mobile de lux, cu noua sa colecţie Avantagarde. Confecţionate manual din aur, titan şi lemn de blackwood (specie de arbore cu lemnul tare şi închis la culoare) african, telefoanele sunt o întruchipare perfectă a tendinţelor companiei de a realiza produse care excelează atât tehnologic cât şi estetic.

Colecţia va fi lansată spre sfârşitul anului şi va conţine două modele:
Gresso Avantgarde Luna (Luna), dotat cu tastatură din aur, cu taste inscripţionate cu cifre romane
Gresso Avantgarde Sol (Soarele), cu tastatură tot din aur, în genul celei de pe Sony Ericsson K810i, dar mult mai atent realizată

Gresso Avantgarde

Estetică excepţională

Folosind materiale exclusiviste şi tehnologii de vârf, Gresso reuşeşte să asigure produselor sale un aspect desăvârşit. Fiind confecţionate din lemn, nu există două modele indentice, fapt ce conferă fiecărui telefon un caracter de unicat. Partea din spate a gadgeturilor e protejată de o "armură" din oţel şi titan lustruit, ce asigură protecţie şi este şi rezistentă la zgârieturi. De aceleaşi caracteristici se bucură şi ecranul din safir ce acoperă display-ul fiecărui telefon.

Tastaturile, logo-urile şi gravurile din aur sunt realizate folosind tehnologie de ultimă oră din industria bijuteriilor, ce permite o atenţie deosebită acordată până şi celor mai mici detalii. Interesantă este şi modalitatea de fixare a capacului bateriei. Aceasta se realizează magnetic, uşurând accesul şi asigurându-ne că bateria nu va sări din telefon în caz că va veni cumva în contact cu suprafeţe dure.

Gresso Avantgarde Sol

Tehnologie de ultimă oră

Telefoanele de doar 14 mm grosime imrpesionează nu doar la capitolul design ci şi la cel tehnologic. Fiind echipate cu Windows Mobile 6, componentele seriei Gresso Avantgarde beneficiază de posibilitatea de a instala orice programe necesare, dezvoltate pentru acest sistem de operare, fie că sunt aplicaţii complexe sau joculeţe interactive. Ecranul mare, cu rezoluţie de 320 x 240 px şi 65K culori, este ideal pentru utilizarea zilnică dar şi pentru accesul Internet, recepţionarea e-mail-urilor sau vizionarea unor scurte clipuri video.

Tot pe plan multimedia, telefoanele sunt dotate şi cu o cameră foto de 2 Mpx şi Mp3-player. Conectivitate 3G şi Wi-fi să mai fi avut, şi ar fi fost aproape intangibile, însă se pare că aceste funcţii lipsesc.

Gresso Avantgarde Luna

Seria Gresso Avantagarde ar putea fi concurentă pentru telefoanele de lux produse de Vertu, dar deja par a fi cu o clasă peste ele. Ca să nu mai vorbim de "comunele" deja Nokia 8800 Sirocco sau 8600 Luna. Perfecţiunea însă se va plăti. Şi deşi preţurile telefoanelor Avantatgarde Sol şi Avantgarde Luna nu au fost încă anunţate, ar trebui să ne aşteptăm la sume cu 5 zerouri în euro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News