Xiaomi anunţă AirDots, clone Apple AirPods la preţ de 29 dolari

07.11.2018
Xiaomi anunţă AirDots, clone Apple AirPods la preţ de 29 dolari

Cunoscut în egală măsură şi pentru oferta de accesorii smartphone, Xiaomi vine cu o alternativă interesantă şi mult mai ieftină pentru căştile Apple AirPods.

În stilul clasic al producătorilor chinezi, căştile AirDots oferă cam aceeaşi funcţionalitate ca produsul Apple cu preţ de 159 dolari. La fel de albe şi complet lipsite de cabluri, căştile AirDots îmbunătăţesc atât partea de confort, cât şi aspecte de ordin tehnic.

Spre deosebire de alternativa AirPods, căştile AirDots se fixează mult mai bine în urechi folosind perniţe de silicon, care blochează zgomotele ambiante şi sporesc calitatea audiţiei. Şi mai important, căştile sunt mai puţin predispuse la a cădea din urechi, spre exemplu atunci când alergăm.

Totodată, conexiunea Bluetooth 5.0 ar trebui să permită un timp mai mare de funcţionare în stand-by, consumul de energie fiind mult redus.

Disponibile la precomandă în ofertele magazinelor asiatice, căştile AirDots ar putea fi incluse şi în pachetul cu accesorii al anumitor modele de telefoane Xiaomi, cum este noul flagship Mi Mix 3.

Având în vedere preţul de numai 29 dolari, este nedrept să aşteptăm de la căştile AirDots acelaşi nivel de performanţă ca la soluţia Apple AirPods de câteva ori mai scumpă, însă nu ar fi prima dată când un producător asiatic încearcă şi chiar reuşeşte să demonteze mitul unui brand premium lansând produse la fel de bune, dar considerabil mai ieftine.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult