Xiaomi Mi 9 şi Mi 9 Explorer – versiuni disponibile şi preţul la vânzare

18.02.2019
Xiaomi Mi 9 şi Mi 9 Explorer - versiuni disponibile şi preţul la vânzare

Cu mare parte din specificaţii deja confirmate, noul flagship Xiaomi Mi 9 şi versiunea în carcasă rezistentă la apă şi praf Mi 9 Explorer vor fi prezentate oficial în cursul zilei de miercuri, urmând să-şi facă apariţia în ofertele magazinelor în cursul săptămânilor viitoare.

Echipat cu sistem triple-camera la partea din spate, Xiaomi Mi 9 foloseşte un senzor SONY IMX 586 pentru obţinerea de poze la rezoluţia de 48MP. Un alt senzor de 12MP foloseşte la obţinerea pozelor în modul wide, iar un al treilea senzor optic permite aproximarea adâncimii şi aplicarea efectelor bokeh. La partea din faţă găsim un senzor SONY IMX 576, cu rezoluţie 24MP.

Configuraţia este bazată pe chipsetul Snapdragon 855, noul flagship Qualcomm dezvoltat pentru folosirea cu telefoane high-end. Acesta include un modem X24 LTE, cea mai rapidă soluţie oferită până acum de Qualcomm pentru conectarea la reţele 4G. Pe lista dotărilor mai intră un acumulator de 3500 mAh şi tenologie de încărcare rapidă. Din păcate, funcţia de încărcare wireless nu este suportată, însă producătorul asiatic include în pachetul cu accesorii un adaptor AC capabil să furnizeze o putere de până la 32W prin cablul USB-C.

Lista dotărilor ar putea fi completată cu senzor de amprente instalat sub ecran

Cu preţ începând de la 430 de euro pentru versiunea de bază, Xiaomi Mi 9 ridică preţul la un foarte rezonabil 480 euro în versiunea cel mai bine echipată la partea de hardware.

Schimbând capacul din sticlă cu finisaj iridescent cu unul transparent prin care pot fi întrezărite componentele aflate la interior, modelul Xiaomi Mi 9 Transparent ediţion duce costul la 520 euro.

Protejat împotriva loviturilor, căderi de la mică înălţime, contactul cu apă şi praf, modelul Xiaomi Mi 9 Explorer edition va ave un cost aproape dublu modelului de bază, de 785 euro.

Oferta este îndulcită prin includerea unei cantităţi de 12GB memorie RAM şi o adaptare mai solidă a capacului transparent întâlnit la modelul Explorer.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult