Xiaomi pregăteşte Mi MIX 5G şi Mi 9 Pro, modelele sale de top pentru 2019. Lansarea va avea loc foarte curând

16.09.2019
Xiaomi pregăteşte Mi MIX 5G şi Mi 9 Pro, modelele sale de top pentru 2019. Lansarea va avea loc foarte curând

Xiaomi a anunţat oficial data la care va ţine o conferinţă de presă în China. Compania a confirmat cu această ocazie şi noile produse pe care le va prezenta. Este vorba despre două telefoane din gama superioară, noul model Mi MIX 5G şi Mi 9 Pro, alături de primele informaţii oficiale referitoare la sistemul de operare proprietar MIUI 11, bazat pe Android 10. Nu în ultimul rând, Xiaomi va vorbi despre noul său televizor, Mi TV.

Anul trecut, Xiaomi a lansat modelul Mi MIX 3, pe care l-a actualizat mai târziu cu un modem 5G, acesta fiind primul smartphone din lume echipat cu Snapdragon 855 şi modem-ul X50 de la Qualcomm. Desigur, disponibilitatea limitată a reţelelor 5G din prezent a transformat modelul Mi MIX 3 5G într-unul de nişă.

Compania pare acum hotărâtă să lanseze un dispozitiv 5G dedicat, care s[ ajungă în mâinile mai multor utilizatori, iar noul Mi MIX 5G pare să fie acest model. În cultura asiatică, numărul 4 aduce ghinion, iar companiile încearcă pe cât posibil să evite denumiri cu 4 în nume. Astfel, Mi MIX 4 devine Mi MIX 5G. O situaţie similară a avut loc în urmă cu câţiva ani, OnePlus trecând de la OnePlus 3 la OnePlus 3T şi apoi direct la OnePlus 5, fără modele OnePlus 4 sau 4T între ele.

Detaliile despre Mi MIX 5G sunt limitate, însă este foarte posibil ca acesta să fie cel mai bine echipat smartphone din oferta Xiaomi. Zvonurile vorbesc despre integrarea unui senzor foto de 108 megapixeli, modelul HMX Bright lansat în urmă cu două luni de Samsung în parterneriat cu producătorul chinez de smartphone-uri. Acesta promite performanţă ridicată în special în lumină slabă. De asemenea, este posibil ca design-ul cu slider folosit anul trecut să dispară, fiind favorizată o cameră retractabilă. Toate modelele Mi MIX de până acum au avut ecrane complete, fără decupaje, deci Mi MIX 5G ar trebui să continue „tradiţia”.

Despre modelul Xiaomi Mi 9 Pro nu se cunosc foarte multe. Zvonurile vorbesc despre un telefon care va fi disponibil atât în variantă 4G, cât şi 5G. Acesta ar trebui să integreze noua tehnologie de încărcare wireless rapidă de la Xiaomi, cu alimentare la 30W, ceva ce nu este posibil pe niciun alt smartphone de pe piaţă. Primele leak-uri cu Mi 9 Pro sugerează că va integra un display OLED curbat, cu un decupaj mic în centru, în formă de picătură de apă.

Mi TV nu este un concept nou. Xiaomi livrează telefoane de mai mulţi ani în Asia, iar noul model ar trebui să fie livrat şi într-o variantă „premium” cu rezoluţie 8K. Acesta vine într-un moment interesant, întrucât OnePlus îşi pregăteşte intrarea pe piaţa de televizoare, cu un model echipat cu un panou QLED 4K de la Samsung. Huawei a anunţat de asemenea primele sale televizoare inteligente, echipate cu Harmony OS.

În cele din urmă, Xiaomi va vorbi despre MIUI 11, versiunea sa personalizată de Android. Aceasta va primi funcţiile noi ale noului Android 10, alături de personalizări de la producătorul chinez. De obicei, Xiaomi actualizează telefoanele sale pentru 4-5 ani, asemeni Apple, deci MIUI 11 ar putea fi lansat pe o plajă largă de dispozitive.

Evenimentul de prezentare pentru toate aceste noi produse Xiaomi va avea loc săptămâna viitoare, pe 24 septembrie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult