Xiaomi prezintă Super Turbo Charge, tehnologia care poate încarca un telefon în doar 15 minute

26.03.2019
Xiaomi prezintă Super Turbo Charge, tehnologia care poate încarca un telefon în doar 15 minute

Xiaomi urmează să anunţe în mod oficial o nouă tehnologie de încărcare numită Super Charge Turbo. Aceasta ar putea folosi un încărcător cu putere de 100 W, care poate alimenta un smartphone aproape complet într-un sfert de oră. Un clip cu această tehnologie în funcţiune a apărut pe internet de curând şi pare să lase cu mult în urmă cel mai puternic sistem de încărcare disponibil în acest moment, SuperVOOC de la OPPO.

Clipul prezintă un nou smartphone Xiaomi cu acumulator de 4.000 mAh alimentat folosind tehnologia Super Charge Turbo la 100 W şi un smartphone OPPO cu SuperVOOC la 50W. În doar 7 minute, telefonul Xiaomi ajunge deja la capacitate de 50%, în timp ce o încărcare completă, până la 100% durează numai 17 minute. Practic, poţi încărca telefonul complet într-o pauză la serviciu, sau într-un aeroport şi îl poţi folosi apoi o zi sau chiar două. Telefonul OPPO folosit pentru demonstraţie beneficia de o baterie mai mică, de 3.700 mAh şi totuşi a reuşit să se încarce doar până la 65% în acelaşi timp.

Nu este clar dacă această tehnologie va fi integrată foarte curând pe un nou smartphone. Companiile din China obişnuiesc să prezinte noi tehnologii cu mult timp înainte ca acestea să fie gata de lansare, iar o astfel de funcţie ar putea fi păstrată pentru Xiaomi Mi MIX 4 care ar putea fi prezentat în curând, sau un eventual Xiaomi Mi 10, care va fi lansat abia anul următor.

Oricare ar fi situaţia, Xiaomi demonstrează că este o companie care încearcă întotdeauna lucruri noi pe piaţa mobilă. Aceasta a lansat în ultimii ani unele dintre cele mai bune smartphone-uri ieftine în gama Redmi, cel mai ieftin smartphone cu specificaţii de top cu POCOPHONE şi unul dintre cele mai interesante telefoane de gaming în gama Black Shark. Chiar dacă la nivel de design şi funcţionalitate aceste dispozitive nu oferă tocmai cel mai bun design, sau cel mai original, Xiaomi pare să încerce să ofere capabilităţi pe care alţi producători ar cere cu mult peste preţul de la raft ale produselor sale.

Probabil că lansarea unui sistem de încărcare atât de rapid va încuraja concurenţa să încerce să împingă tehnologia şi mai departe, utilizatorii fiind cei care au de câştigat din astfel de rivalităţi între companii.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult