Xperia 10 şi 10 Plus (XA3 şi XA3 Ultra) apar în imagini clare cu ecrane foarte înalte

15.02.2019
Xperia 10 şi 10 Plus (XA3 şi XA3 Ultra) apar în imagini clare cu ecrane foarte înalte

UPDATE 15.02.2019: Noi informaţii despre aceste două dispozitive dezvăluie faptul că cele două dispozitive ar putea fi numite Xperia 10 şi Xperia 10 Ultra. Acestea nu vor fi echipate doar cu ecrane de dimensiuni diferite, ci si cu hardware puţin schimbat. Xperia 10 va integra Snapdragon 630, 3 GB RAM şi 64 GB stocare cu sistem dual camera 13+5 megapixeli şi acumulator de 2.870 mAh.

Xperia 10 Plus oferă un chipset Snapdragon 660, 4 sau 6 GB RAM şi 64 GB stocare şi sistem dual-camera de 12+8 megapixeli. Preţurile pentru cele două modele în Europa vor fi de 350 de euro pentru Xperia 10 şi de 430 euro pentru Xperia 10 Plus. 

Articolul original: Pe lângă o nouă generaţie de smartphone-uri high-end Xperia XZ, Sony pregăteşte şi noi dispozitive mid-range pentru Mobile World Congress din gama XA. Avem noi imagini cu dispozitivele Xperia XA3 şi XA3 Ultra, care abordează un design nou, cu ecrane extrem de înalte şi ramă pe o singură parte a dispozitivului. Acestea nu abordează noile filozofii de design precum notch-ul sau ecranul perforat, ci preferă să alungească puţin dispozitivul pentru a găzdui toate componentele necesare.

Noile modele Xperia XA3 şi XA3 Ultra vor beneficia de display-uri pe format 21:9, cele mai înalte de pe un smartphone de până acum, pe care Sony le va numi „CinemaWide”. Vizionarea de filme ar trebui să fie semnificativ îmbunătăţită, întrucât acestea ar putea fi afişate pe întregul ecran, fără margini negre şi fără să „taie” din laterale. Desigur, acest lucru înseamnă că partea de sus a ecranelor va fi foarte greu de atins cu o singură mână în utilizare normală. Cu diagonale de 5,9”, respectiv 6,5”, acestea nu vor fi dispozitive tocmai „compacte”.

Pe partea din spate pot fi observate trei elemente importante în imaginile scăpate pe internet. Este vorba despre sisteme de camere duale, deasupra cărora este poziţionat un blitz LED, iar sub ele un modul NFC. Pe laterală poate fi observat un decupaj între butonului power, şi cele de volum, unde pare să fie integrat senzorul de amprentă.

Galerie foto

Cu siguranţă însă, cel mai ciudat aspect al acestor dispozitive va fi spaţiul de deasupra display-ului. Telefoanele vor fi lipsite de o ramă pe trei dintre laturi, în timp ce în partea de sus vor avea un spaţiu negru foarte pronunţat. Acolo va fi găzduită camera frontală, senzorii de lumină ambientală şi proximitate, cât şi difuzorul pentru apeluri. Imaginile dezvăluie şi faptul că un jack pentru căşti de 3,5mm a fost poziţionat pe marginea superioară.

Specificaţiile pe care le avem la îndemână în acest moment, pe căi neoficiale, sugerează o configuraţie bazată pe chipset-ul Snapdragon 660, o rezoluţie Full HD+ pentru display şi camere foto cu rezoluţie 23+8 megapixeli.

Vom afla mai multe despre noile Xperia XA3, XA3 Ultra şi noile modele flagship Xperia XZ4 de la Mobile World Congress 2019, care are loc în Barcelona la sfârşitul lunii februarie.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult