Tesla, brandul istoric de electrocasnice, revine în România

Tesla, brandul istoric de electrocasnice, revine în România

Înainte de a fi asociat şi cu oferta de vehicule electrice a companiei cu acelaşi nume deţinută de miliardarul Elon Musk, brandul Tesla, în prezent deţinut şi distribuit de Comtrade Distribution, a fost cunoscut românilor pentru oferta de electrocasnice produse în fosta Cehoslovacia (prezent Republica Cehă şi Slovacia) de o companie având strânse legături cu regimul comunist.

Brandul Tesla a renăscut în anul 2014 sub ocrotirea celor de la Comtrade Distribution, primul model produs sub acest brand fiind o tabletă. În momentul de faţă sub umbrela brandului Tesla se regăsesc 4 categorii de produse şi anume: tablete, smartphone-uri, televizoare şi aparate de aer condiţionat. Principalul obiectiv al companiei până la sfârşitul anului este de a lărgi portofoliul cu alte produse din categoria electrocasnicelor mari: frigidere, maşini de spălat şi maşini de spălat vase.

Începând cu a doua jumătate a anului 2018, brandul Tesla a lansat în ţara noastră doua categorii de produse: aparate de aer condiţionat şi televizoare, urmând ca în perioada următoare să fie introduse pe piaţa noastră telefoanele mobile şi electrocasnicele mari.

În privinţa televizoarelor, viziunea brandului este de a oferi divertisment de calitate la un preţ rezonabil. Modelele Tesla oferă 3 ani de garanţie, paneluri de calitate A+, un contrast ridicat, design versatil şi un preţ atractiv. Calitatea nu a fost niciodată atât de accesibilă.

Televizoarele Tela se împart în 3 serii şi anume: Seria 3, Seria 6 şi Seria 9, denumirea lor amintind de numerele favorite ale lui Nikola Tesla.

Seria 3, gama entry level Tesla, conţine modele cu  rezoluţii FHD şi panou LCD din clasa A+, o imagine de calitate cât şi o lipsa a pixelilor morţi, aspect foarte important la un panel LED. Din perspectiva dotărilor, regăsim un media player USB  capabil să redea aproape toate formatele video(inclusiv MKV), opţiuni PVR pentru înregistrarea pe dispozitive externe, porturi HDMI pentru conectarea consolei sau a laptop-ului.

Pe lângă funcţiile TV obişnuite, televizoarele Tesla din seria 6 permit navigarea pe Internet şi vizualizarea conţinutului video de pe YouTube, accesul la conturile de Social Media şi jocuri. Toate modelele seriei deţin un ecran ultra HD, rezoluţie 4K (3840×2160 pixeli) şi sistem inteligent de operare Opera cu aplicaţiile Facebook şi Youtube preinstalate.

Seria 9, vârful de gamă al televizoarelor Tesla sunt echipate cu sistemul Google Android TV, servind ca un înlocuitor gigantic al unei tablete sau smartphone, cu acces la toate facilitaţile oferite de sistemul Android şi magazinul Google Play. Sistemul de operare permite instalarea şi rularea de jocuri, folosind telecomanda pe bluetooth inclusă, aceasta permiţând printre altele şi un control vocal al televizorului, inclusiv în limba română. Televizoare le includ suport Google Chromecast-ul integrat, cu ajutorul căruia poţi putea viziona conţinutul multimedia de pe smartphone sau tabletă.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult