Apple a lansat un nou model iPod Touch, cu hardware de iPhone 6

16.07.2015
Apple a lansat un nou model iPod Touch, cu hardware de iPhone 6

Deşi mulţi le consideră accesorii demodate, devenite inutile după ce smartphone-ul le-a preluat majoritatea funcţiilor, dispozitivele de tip media player portabil încă au căutare printre pasionaţii de muzică, dornici să aibă colecţia de melodii găzduită pe un dispozitiv dedicat.

Anunţat de Apple în cursul acestei zile, noul model iPod Touch este însă mai mult decât un player de melodii şi videoclipuri. Motorizat de acelaşi chipset Apple A8 SoC întâlnit în telefoane iPhone 6, dispozitivul ceva mai compact şi optimizat pentru o mai bună folosire a bateriei oferă aproape întreaga putere a unui smartphone, minus funcţia de telefonie.

Apple a lansat un nou model iPod Touch, cu hardware de iPhone 6

Astfel, noul iPod Touch beneficiază de un procesor cu frecvenţă limitată la 1.1 GHz (faţă de 1.4 GHz la iPhone 6) şi o cantitate de 1 GB memorie RAM. Potrivit testelor făcute cu benchmark-ul Geekbench, chipsetul A8 cu frecvenţe optimizate pentru consum de energie redus oferă la partea de CPU performanţe echivalente soluţiei Apple A7 folosit pentru seria de telefoane iPhone 5S, reprezentând un progres major faţă de generaţia anterioară iPod Touch.

O limitare similară a performanţelor este aşteptată şi la partea de GPU, însă diferenţa nu ar trebui să pună probleme, dată fiind folosirea unui ecran cu rezoluţie mai mică. Din contră, jocurile de iOS ar putea rula chiar mai bine pe noul model iPod, beneficiind de consumul redus de memorie şi resurse de procesare.

Împreună cu chipsetul A8, noul iPod primeşte si capabilităţi pentru monitorizarea activităţilor, putând lua rolul de accesoriu pentru fitness. Lista dotărilor mai include o cameră foto cu blitz LED şi conectivitate WiFi 801.11ac.

Apple oferă noile modele iPod touch în versiuni cu 16GB memorie internă la preţ de 199 dolari, 32GB pentru 249 dolari, 64GB cu 299 dolari şi 128GB la 399 dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult