Kingston a lansat noi stick-uri USB securizate: IronKey D300 şi IronKey D300 Managed

25.10.2016
Kingston a lansat noi stick-uri USB securizate: IronKey D300 şi IronKey D300 Managed

Kingston anunţă lansarea stick-urilor USB securizate IronKey D300 şi IronKey D300 Managed, prevăzute cu funcţie avansată de criptare a datelor.

IronKey D300 este certificat FIPS 140-2 Level 3, folosind algoritimul de criptare a datelor AES pe 256 biţi, în modul XTS. USB-ul este protejat de o carcasă din zinc, rezistentă la apă până la adâncimea de 1,2 metri, în timp ce componentele din interior sunt etanşeizate într-o capsulă din răşini epoxidice pentru o securizare fizică.

IronKey D300 utilizează un firmware semnat digital, oferind protecţie la atacuri malware BadUSB şi protocol complex de parolare, pentru a preveni accesul neautorizat. Criptarea şi decriptarea se fac de către dispozitiv, fără a lăsa urme în sistemul gazdă, iar USB-ul se blochează automat şi se reformatează după 10 încercări nereuşite de atac.

Combinaţia dintre memoriile Flash Kingston şi soluţiile de criptare IronKey ne-au permis să creăm un USB performant şi fiabil. Obiectivul nostru este de a pune la dispoziţia cât mai multor organizaţii noul USB IronKey D300. Clienţii care au nevoie de USB-uri criptate, atât cu management, cât şi fără, vor descoperi în IronKey D300 o soluţie modernă, accesibilă şi rentabilă pentru a fi utilizată la locul de muncă”, a declarat Gabriel Gîdea, director de dezvoltare Kingston Technology România şi Bulgaria.

Kingston a achiziţionat tehnologia USB şi activele IronKey în februarie 2016.

IronKey D300 Managed necesită IronKey EMS de la DataLocker, care permite managementul central al accesului şi gradului de utilizare pentru mii de unităţi. IronKey EMS este o soluţie de management flexibilă, care poate fi implementată atât în cloud, cât şi on premise. Impune folosirea unor politici specifice de securitate, cum ar fi parole puternice şi o limită de încercări şi le permite administratorilor de sistem să dezactiveze de la distanţă unităţile pierdute sau furate. Kingston şi DataLocker au colaborat îndeaproape pentru dezvoltarea acestor soluţii avansate de criptare cu sistem de management.

Ambele USB-uri nou-lansate oferă viteze de transfer a datelor echivalente USB 3.0 şi sunt disponibile în variantele de capacitate de 4GB, 8GB, 16GB, 32GB, 64GB şi 128GB. Kingston IronKey D300 şi IronKey D300 Managed dispun de o garanţie de 5 ani şi suport tehnic gratuit.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult