LG Quick promite încărcare wireless pentru smartphone-uri la fel de rapidă ca pe cablu

13.10.2016
LG Quick promite încărcare wireless pentru smartphone-uri la fel de rapidă ca pe cablu

LG a anunţat lansarea încărcătorului wireless pentru telefoane „Quick”, care promite viteze de încărcare mai rapide decât oricare alt model de pe piaţă. Acesta va fi compatibil cu smartphone-uri care folosesc standardul Qi pentru încărcare fără fir, indiferent dacă sunt produse sau nu de LG. Se pare că tehnologia din spatele Quick nu doar că va fi cel mai rapid, însă va oferi performanţă similară cu încărcarea pe cablu de pe smartphone-uri compatibile cu încărcare rapidă.

Compania coreană susţine că LG Quick va încărca un smartphone la 50% din capacitate în numai 30 de minute, performanţă nu foarte mult diferită de ceea ce oferă QuickCharge 3.0 de la Qualcomm pe smartphone-urile compatibile. Diferenţa între Quick şi alte încărcătoare wireless de pe piaţă este că LG a ales să mărească puterea acestuia de trei ori, la 15 W. Întrucât puterea crescută ar putea creşte riscul deteriorării dispozitivelor, există şi câteva măsuri de securitate.

LG Quick integrează senzori care măsoară în permanenţă temperatura smartphone-urilor pe care le încarcă. În cazul în care aceasta depăşeşte limitele normale, încărcarea este oprită şi reluată abia când se revine la temperatura normală. Quick se va lansa la sfârşitul lunii octombrie în Statele Unite ale Americii, Europa şi Australia, însă preţul nu a fost încă dezvăluit. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult