Mastercard a lansat un card care include senzor de amprentă

20.04.2017
Mastercard a lansat un card care include senzor de amprentă

În timp ce unii producători de smartphone-uri se gândesc să renunţe la senzorul pentru amprentă, alte industrii abia încep să folosească această metodă de autentificare pentru securizarea produselor. Mastercard a lansat un card care încorporează un astfel de senzor.

Acesta oferă o alternativă la PIN, metoda de autentificare standard pentru carduri.

Noul card nu este mai gros decât cele de până acum şi este compatibil cu dispozitivele de citire disponibile pe piaţă. Dispozitivul este testat în acest moment în Africa de Sud, iar programe pilot adiţionale sunt plănuite în Europa şi regiunea Asia-Pacific.

Clienţii care doresc să folosească noul card trebuie să meargă la băncile care îl oferă. Acolo amprenta este scanată cu un dispozitiv special şi transferată pe card. Pe cipul criptat pot fi salvate două amprente de la un singur utilizator.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult