Moodbox, boxa inteligentă care rulează muzică în funcţie de dispoziţia utilizatorului

24.02.2016
Moodbox, boxa inteligentă care rulează muzică în funcţie de dispoziţia utilizatorului

Moodbox este o boxă wireless inteligentă care poate „simţi” dispoziţia utilizatorului şi rula muzică în funcţie de aceasta. Dispozitivul dispune de software capabil să înveţe, iar în timp poate „citi” mai bine emoţiile persoanelor cu care interacţionează.

Boxa dispune de un microfon şi un difuzor prin care interacţionează cu utilizatorul. Acestuia îi sunt puse diverse întrebări, iar în funcţie de răspunsuri şi de tonul folosit selectează muzica potrivită.

Melodiile sunt selectate din smartphone-ul, tableta sau computerul utilizatorului, prin intermediul conexiunii Wi-Fi, dar şi din servicii de streaming precum Pandora sau Spotify.

Utilizatorii pot să îi ceară dispozitivului şi să ofere recomandări pentru muzică, dar şi să controleze volumul, să pună pauză sau să treacă la o nouă piesă prin comenzi vocale.

Moodbox dispune şi de LED-uri pentru lumină ambientală. Culorile sunt selectate automat în funcţie de muzica rulată. Această caracteristică poate fi controlată şi manual prin intermediul aplicaţiei dedicate.

Creatorii dispozitivului au lansat o campanie pe site-ul de crowdfunding Indiegogo pentru a strânge fondurile necesare pentru producţia de masă. Sunt disponibile două modele: Classic, care costă 150 de dolari, şi Premium, la 180 de dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult