Tesla lansează accesorii pentru smartphone: o baterie externă şi un încărcător

Compania Tesla, condusă de Elon Musk este cunoscută în special pentru maşinile sale electrice şi mai nou pentru acumulatoare şi panouri solare pentru alimentarea caselor. Odată cu anunţul noilor vehicule Tesla Semi, un cap tractor pentru transporturi de mare tonaj, şi un nou Tesla Roadster, care va fi cea mai rapidă maşină de serie din lume, fanii acestui brand au posibilitatea să cumpere şi două nou produse : o baterie externă pentru încărcarea smartphone-urilor şi un încărcător de birou.

Noua baterie Tesla Powerbank se remarcă în special prin designul său, inspirat de monumentul „Supercharger” din studioul Tesla Design. De-o parte şi de alta, bateria Tesla ascunde cele două mufe de încărcare: Lightning în stânga, pentru utilizatorii de dispozitive cu iOS, şi micro-USB în dreapta, pentru utilizatorii de Android cu telefoane de acum doi ani. Se pare că o mufă Type-C, care este populară printre posesorii de Android, nu a fost integrată pe noua baterie. Din punct de vedere hardware, bateria Tesla Powerbank pare să fie bazat pe o baterie cu o singură celulă de 3.350 mAh, iar un LED indică capacitatea acestuia.

Pentru cei care au nevoie de un încărcător pentru birou, Tesla a lansat Desktop Supercharger. Designul încărcătorului pentru birou este similar cu cel al staţiilor de încărcare pentru maşinile produse de companie, iar acesta poate fi folosit cu orice dispozitiv. Există un port USB asigură compatibilitatea cu toate smartphone-urile de pe piaţă, iar Tesla se laudă cu faptul că a folosit acelaşi prodiect CAD produs iniţial pentru staţiile de încărcare pentru maşini, modelul în miniatură fiind aprope identic cu originalul, dar la scară mai mică.

Ambele accesorii Tesla pentru smartphone-uri costă 45 de dolari în magazinul online al companiei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult