Un startup produce încălţăminte din PET-uri reciclate

14.07.2016
Rothy’s, un startup american, produce încălţăminte uşoară din PET-uri reciclate şi alte materiale sustenabile. Firma din San Francisco, California, spune că produsele sale sunt rodul unei activităţi de cercetare şi dezvoltare care a durat trei ani. 
 
Firul folosit pentru a face partea superioară a pantofilor este realizat integral din PET-uri. Din prima colecţie Rothy fac parte două modele de pantofi, cu preţuri de 125 şi 145 de dolari, disponibile în 17 culori şi combinaţii de culori diferite. 
 
Citeşte şi: Acest spray face aproape orice obiect indestructibil. Pulberea protejează şi pereţii Pentagonului
 
 
Încălţămintea poate fi spălată la maşină şi returnată pentru recilare după ce este scoasă din uz. 
 
 
Aceasta nu este prima iniţiativă de acest fel. Anul acesta, cu ocazia World Oceans Day, Adidas a prezentat un model de încălţăminte sport, numit x Parley, realizat din materiale recuperate din mare. „Parley” vine de la numele unei organizaţii care promovează campanii de conştientizare a efectelor negative pe care le are poluarea asupra mărilor şi oceanelor. 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult