Aplicaţia HERE Maps devine HERE WeGo

28.07.2016

HERE Maps are acum un nou nume şi o serie de noi funcţii dedicate celor care doresc să navigheze oraşele într-un mod cât mai rapid. Aplicaţia se numeşte acum HERE WeGo şi oferă utilizatorilor rute rapide, indiferent de modul preferat de transport. Pe lângă rute pentru mesrul pe jos, pentru maşini sau cu transportul în comun, HERE WeGo poate oferi chiar şi posibilitatea de a plănui un traseu pentru taxiuri, servicii de ridesharing şi bicicletă.

Interfaţa nu s-a schimbat atât de mult faţă de vechiul HERE Maps, însă nivelul de informaţii pe care noua versiune o poate oferi a crescut cu siguranţă. Aplicaţia beneficiază de monitorizare a traficului în timp real în peste 50 de ţări, marchează pe hartă staţiile de taxiuri şi parcările şi vine inclusiv cu informaţii despre dificultatea unui traseu pentru ciclişti. Cei care aleg rute prin intermediul unui taxi sau a unui serviciu de ride sharing pot estima costul călătoriei încă dinainte să se urce în maşină, iar în funcţie de ruta aleasă aplicaţia poate să estimeze ora durata călătoriei. De asemenea, pentru transport în comun există şi alerte pentru mijloacele care au întârziere.

Desigur, aceste funcţii care beneficiază de actualizări în timp real au nevoie de internet, însă HERE WeGo funcţionează şi în mod offline. Aplicaţia poate oferi majoritatea funcţiilor chiar şi atunci când internetul este oprit, hărţile putând fi salvate pe dispozitiv. Această capabilitate a fost foarte apreciată în HERE Maps şi pare a fi unul dintre avantajele pe care HERE mizează pentru noul WeGo.

Cei care aveau HERE Maps instalat pe dispozitiv nu trebuie decât să facă update la cea mai nouă versiune, în timp ce utilizatorii noi trebuie să caute aplicaţia pe Google Play Store şi AppStore. Momentan nu există o versiune dedicată Windows 10 Mobile.

Citeşte şi Here Maps renunţă la suportul pentru Windows 10

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult