Facebook Messenger primeşte funcţie Data Saver

Facebook Messenger primeşte funcţie Data Saver

Apărut ca o funcţie disponibilă în cadrul reţelei de socializare, Facebook Messenger  a devenit între timp un serviciu complet separat, accesat folosind o aplicaţie de mobil bine utilată.                                   

În timp ce conversaţiile purtate folosind mesaje instant au un impact neglijabil asupra conexiunii la internet, altfel stau lucrurile când ajungem la schimburi de fişiere între utilizatori.

Vizând economisirea conexiunii de date la transferurile de fişiere, noua funcţie Data Saver promite să comprime pozele, clipurile video şi alte fişiere suportate, păstrând însă calitatea imagini la un nivel acceptabil.

Astfel, la activarea modului Data Saver descărcarea fişierelor primite de la alţi utilizatori nu se mai face automat, ci doar la activarea butonului Download, obţinând o versiune redusă a fişierului original. După conectarea la o reţea Wi-Fi modul Data Saver este dezactivat automat, aplicaţia reluând download-ul direct a fişierelor primite.

Traficul de date economisit este evidenţiat în la secţiunea Data Saver din meniul de configurare.

Momentan, noua funcţie pentru economisirea conexiunii la internet este disponibilă doar în versiunea Facebook Messenger beta, anunţul oficial urmând să fie făcut la o dată ulterioară, după depăşirea actualei etape de testare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult