Facebook va lansa o aplicaţie pentru înregistrarea şi editarea de clipuri video

26.06.2017
Facebook va lansa o aplicaţie pentru înregistrarea şi editarea de clipuri video

Facebook se pregăteşte pentru lansarea unei noi campanii pentru a atrage mai mulţi creatori de  conţinut video către platforma sa. Pentru a încuraja realizarea de conţinut original, compania pregăteşte o aplicaţie care va facilita înregistrarea şi editarea rapidă a clipurilor video şi care va oferi funcţionalitate în plus în timpul transmisiilor live. Aceasta va fi disponibilă exclusiv pe mobile, însă nu va fi accesibilă tuturor.

Momentan aplicaţia prezentată de companie în cadrul VidCon nu are un nume oficial, însă va fi strâns legată de ediţia „exclusivitsă” a reţelei de socializare, Facebook Mentions. Astfel, doar celebrităţile, infliencerii şi jurnaliştii vor primi noile funcţii (cel puţin pentru început), utilizarea Mentions fiind condiţionată de insigna de verificare a profilului.

Noua aplicaţie va include aşa-numitul „creative kit”, o suită de unelte care poate ajuta creatorul să adauge generice de introducere şi încheiere pentru sesiunile de transmisii live, posibilitatea de a oferi publicului acces la autocolante virtuale personalizate şi posibilitatea de a adăuga chenare în jurul clipurilor.  De asemenea, creatorii de conţinut vor avea acces la un nou tab numit „Community”, care ajută la monitorizarea vizualizărilor şi interacţiunilor pe Facebook, Instagram şi Messenger. Nu în ultimul rând, aplicaţia oferă şi detalii despre modul în care clipurile video sunt consumate, care pot ajuta la îmbunătăţirea performanţelor din viitor.

Nu este clar când va fi lansată noua aplicaţie, însă publicul larg nu va putea să o folosească oricum. Probabil că aceste funcţii vor fi incluse în aplicaţia principală anul viitor, asemeni altor funcţii care au debutat mai întâi pe Facebook Mentions, precum livestreaming-ul. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult