Google lansează PhotoScan, o aplicaţie pentru scanat poze imprimate pe hârtie fotografică

16.11.2016

Completând serviciul Google Photos, PhotoScan este o aplicaţie de sine stătătoare care permite scanarea uşoară a fotografiilor imprimate. 

PhotoScan identifică marginile pozei imprimate, îndreaptă imaginea şi reduce reflecţiile generate de hârtia fotografică. Pozele scanate pot fi salvate în arhiva Google Photo, unde pot fi organizate, indexate, găsite şi salvate în cloud la calitate ridicată, gratuit.

PhotoScan poate fi o soluţie simplă şi pentru „recuperarea” pozelor care se îngălbenesc în albume vechi sau cutii şi pentru a căror digitalizare cu greu găsim timp sau resurse.

Odată cu lansarea PhotoScan, Google actualizează şi instrumentele de editare a pozelor în Google Photos dezvoltând îmbunătăţirea automată, filtre noi şi moduri de editare avansată:

Îmbunătăţirea automată – prin selectarea opţiunii „auto” se aplică ajustările pe care un editor foto profesionist le-ar face fotografiei – expunere, saturaţie, etc.

Noi filtre – Introduce 12 noi filtre predefinite (luminozitate, căldură, saturaţie, etc) prin care pot fi îmbunătăţite pozele. Toate aceste setări utilizează inteligenţa artificială pentru a îmbunătăţi conţinutul pozei, iar alegerea unuia dintre ele este o chestiune de gust.

Editare avansată – funcţie avansată de editare pentru cele patru funcţii de bază ale Google Photos: Lumină, Culoare, Accent, Stil.

Aplicaţia PhotoScan este disponibilă pentru Android şi pe iOS.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult