Kaspersky anunţă Battery Life, o aplicaţie gratuită pentru conservarea bateriei dispozitivelor cu Android

07.07.2017
Kaspersky anunţă Battery Life, o aplicaţie gratuită pentru conservarea bateriei dispozitivelor cu Android

Battery Life analizează aplicaţiile de pe dispozitivele utilizatorului şi le identifică pe acelea care consumă cea mai multă energie.

Potrivit Kaspersky, până la 96% dintre aplicaţiile de pe dispozitivele Android rulează în background, chiar dacă utilizatorul nu le-a lansat. Battery Life poate opri aceşti ”consumatori de baterie” şi extinde, astfel, durata de viaţă a bateriei dispozitivului. De asemenea, Battery Life va afişa utilizatorului un mesaj urgent dacă vreo aplicaţie începe să folosească mai multă energie decât în mod normal.

”Misiunea noastră de a proteja utilizatorii include reducerea riscurilor digitale la minimum din toate direcţiile, nu doar la nivelul ameninţărilor cibernetice”, spune Elena Kharchenko, Head of Consumer Product Management la Kaspersky Lab.

O altă caracteristică utilă a Battery Life este abilitatea de a calcula timpul rămas înainte ca bateria smartphone-ului să fie descărcată complet. Această informaţie le oferă utilizatorilor posibilitatea de a găsi urgent o modalitate de a-şi încărca telefonul înainte să nu-şi mai poată folosi telefonul. În mod similar, în timpul alimentării, Battery Life calculează timpul rămas până când bateria este încărcată. 

“Battery Life îi ajută pe oameni să rămână conectaţi. Desigur, este important să ne amintim şi de securitatea Internetului când suntem online. De asemenea, este la fel de important să luăm în calcul protecţia vieţii noastre private de ochii curioşi şi protecţia dispozitivului împotriva pierderii sau a furtului. Pentru toate aceste motive de îngrijorare, am pregătit şi soluţiile potrivite.”

 

Kaspersky Battery Life ocupă aproximativ 15 MB şi rulează pe platforma Android 4.1-6.0.1, într-un număr limitat de limbi străine. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult