Microsoft pregăteşte un nou Paint, cu suport pentru modelare 3D

10.10.2016

Microsoft Paint, editorul foto integrat în Windows, nu a evoluat foarte mult de-a lungul anilor, însă compania plănuieşte să schimbe acest lucru cu o nouă versiune care a scăpat pe internet zilele trecute. Se pare că aplicaţia va face tranziţia de la 2D la 3D, Microsoft integrând posibilitatea de a crea modele tridimensionale foarte rapid, care pot apoi fi modificate şi poziţionate după bunul plac. Conform informaţiilor disponibile, această versiune de Paint a fost distribuită în luna mai către mai mulţi testeri Microsoft.

Posibilitatea de a desena diverse forme care pot apoi fi transformate în modele 3D va oferi utilizatorilor noi posibilităţi pentru a-şi exprima creativitatea, iar noile funcţii par a fi realizate pentru a fi utilizate împreună cu un dispozitiv Surface echipat cu stylus. Desigur, rezultatele nu vor fi comparabile cu ceea ce poţi realiza într-un software profesional, însă nu acesta este scopul aplicaţiei Paint. Acesta este doar prima oprire pentru desene rapide, atunci când nu ai la îndemână ceva mai performant.

Cei care se aşteptau la integrarea unor funcţii avansate mai apropiate de Photoshop de la Adobe vor fi însă dezamăgiţi. Noul Paint nu a primit suport pentru lucrul în straturi sau pentru manipularea mai multor imagini simultan. Totuşi, utilizarea modelelor 3D ar putea oferi capabilităţi similare, putând astfel suprapune diverse imagini.

SHOW MORE

Desigur, versiunea finală ar putea să primească funcţionalitate nouă, care nu este integrată în această ediţie de test. Mai jos găsiţi un link către WindowsBlogItalia, unde veţi găsi un link de download, cât şi instrucţiuni pentru instalarea noului Microsoft Paint. Pentru a instala aplicaţia este nevoie de Windows 10 cu actualizarea Anniversary instalată.

Descarcă Microsoft Paint

Instrucţiuni de instalare Microsoft Paint

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult