Netflix nu mai poate fi instalat pe dispozitive Android cu root

15.05.2017
Netflix nu mai poate fi instalat pe dispozitive Android cu root

Odată cu disponibilitatea la nivel global, Netflix a devenit unul dintre cele mai mari servicii de streaming pentru filme şi seriale. Totodată, disponibilitatea pe smartphone-uri cu posibilitatea de descărcare a conţinutului pe stocare locală a deschis poarta către piraterie, lucru capabil pe dispozitivele deblocate (root). De acum însă, dispozitivele cu astfel de capabilităţi nu vor mai avea acces la Netflix.

Compania a decis ca începând cu versiunea 5.0, care adaugă suport pentru conţinut HDR pe LG G6, dispozitivele cu acces root nu vor mai putea să descarce aplicaţia Netflix din Google Play Store. Aplicaţia nici măcar nu mai apare în rezultatele de căutare de pe magazinul de aplicaţii. Motivul pentru care aplicaţia este blocată pe aceste dispozitive este trecerea la sistemul de protecţie (DRM) Widevine de la Google, care identifică şi blochează orice samrtphone sau tabletă cu rootkit.

Din păcate însă, printre cei afectaţi de această decizie sunt şi utilizatori care folosesc smartphone-uri deblocate pentru a rula versiuni proprietare de Android sau pentru a face modificări pe care Google nu le acceptă la nivelul interfeţei sistemului de operare. Desigur, cei care folosesc astfel de software probabil că sunt conştienţi de faptul că instalarea pachetului .apk separat de pe internet sau de pe un PC va trece peste limitarea din Google Play Store.

Cert este că Netflix pentru Android a devenit inaccesibil pentru o parte dintre utilizatori, iar protecţia anti-piraterie este motivul. Vom afla în viitorul apropiat dacă Netflix va decide să renunţe la acest sistem de protecţie în urma feedback-ului sau dacă îl va păstra.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult