Autorităţile din China vor să urmărească prin GPS toate autoturismele din trafic

10.03.2016
Autorităţile din China vor să urmărească prin GPS toate autoturismele din trafic

Potrivit informaţiilor obţinute de Reuters, autorităţile din oraşul Shenzen experimentează cu un sistem electronic pentru monitorizarea în timp real a vehiculelor în trafic.

Testat deocamdată la scară restrânsă, programul include 200.000 vehicule din reţeaua de transport a oraşului (autobuze scolare, camioane, etc), urmând ca după perfecţionarea sistemului reţeaua de monitorizare să includă toate vehiculele private din oraş.

Funcţionând sub pretextul de a ajuta fluidizarea circulaţiei şi sincronizarea mai eficientă a semafoarelor, înregistratoarele de bord prevăzute cu receptor GPS şi conectate permanent la reţeaua oraşului vor permite autorităţăilor chineze să cunoască locaţia exactă a oricărui vehicul, respectiv rutele străbătute pe străzile oraşului.

Dincolo de orice implicaţii de ordin etic, monitorizarea în timp real a vehiculelor poate fi de mare ajutor unei viitoare reţele de vehicule fără şofer. Conectate la reţeaua oraşului, acestea ar putea folosi informaţiile din trafic pentru orientare şi alegerea eficientă a rutelor pe baza condiţiilor de trafic.

Faimoase pentru lipsa de transparenţă, autorităţile chineze nu au oferit alte detalii despre programul desfăşurat.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult