Renault prezintă EZ-ULTIMO, maşina de lux a viitorului, la Paris Auto Show

02.10.2018
Renault prezintă EZ-ULTIMO, maşina de lux a viitorului, la Paris Auto Show

Renault a demonstrat deja că poate realiza maşini electrice pregătite pentru viitorul industriei auto, cu tehnologii avansate şi sisteme sofisticate care pot prelua controlul complet pentru condus cu EZ-GO şi EZ-PRO, însă varianta de lux EZ-ULTIMO este de departe cea mai sofisticată maşină a companiei. Prezentată, drept concept în cadrul Paris Auto Show, EZ-ULTIMO este un adevărat salon de lux pe roţi, care ar putea lua în viitor locul limuzinelor din zilele noastre.

EZ-ULTIMO este cel mai nou concept de maşină complet electrică de la Renault, aceasta fiind dedicată companiilor care oferă servicii de transport de lux. A fost prezentată drept o soluţie extravagantă pentru servicii de ride-sharing, hoteluri de cinci stele sau aeroporturi, pentru a transporta clienţii cu buzunare adânci dintr-un loc în altul. Design-ul său exterior şi interior este impresionant, fiind realizat numai din materiale scumpe.

La interior, maşina este realizată să arate ca un apartament parizian de lux, cu decoraţiuni din marmură şi elemente confecţionate din lemn şi piele, în timp ce la exterior beneficiază de un design inspirat de clasicul model Renault Reinastella din 1928, adus în secolul 21. Vorbim despre o maşină de 5,8 m lungime, cu o formă aerodinamică, care poate găzdui trei persoane în condiţii de lux.

Tehnologia integrată în această maşină este impresionantă, fiind capabilă de autonomie de nivel 4, adică poate conduce singură, fără intervenţia unui şofer, atât pe autostradă, cât şi prin oraşe aglomerate. Bateria care alimentează motorul electric beneficiază de încărcare wireless, iar sistemul de condus autonom este echipat cu mai multe camere, un radar, un LiDAR şi senzori pe toate părţile, pentru a asigura o experienţă de transport excelentă. Vorbim despre un sistem de amortizoare care poate detecta denivelările şi care poate fi acţionat automat pentru a anticipa mişcările maşinii. Acesta este folosit şi pentru a înclina maşina la urcare şi coborâre.

Galerie foto

Uşa de dimensiuni mari glisează către partea din faţă, în timp ce geamul se ridică, asemeni unei aripi pentru. În interior, maşina oferă o conexiune WiFi folosind o antenă 5G, iar la viteze mari, maşina beneficiază de panouri mobile la exterior, care pot face maşina mai aerodinamică, atunci când este nevoie.

Desigur, nu există un preţ pentru Renault EZ-ULTIMO, această maşină fiind mai degrabă o demonstraţie a tehnologiei din prezent şi în ce direcţii ar putea evolua în viitor. Nu este însă greu de crezut că în câţiva ani, maşini bazate pe acest concept, cu mai puţin lux la bord şi implicit mai ieftine de produs ar putea ajunge în flotele serviciilor de transport precum Uber sau Black Cab.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult