Google a cumpărat o firmă care a dezvoltat o tehnologie ce urmăreşte privirea utilizatorilor

25.10.2016
Google a cumpărat o firmă care a dezvoltat o tehnologie ce urmăreşte privirea utilizatorilor

Eyefluence, o firmă care a dezvoltat o tehnologie de urmărire a ochilor, a anunţat că a fost cumpărată de Google. Niciuna dintre cele două părţi nu a oferit detalii despre suma plătită. Eyefluence a fost fondată în 2013 şi a primit investiţii în valoare de 21,6 milioane de dolari de la Intel Capital, Jazz Venture Partners, Motorola Solutions Venture Capital şi NHN Investment.

 

Cel mai probabil tehnologia dezvoltată de Eyefluence va fi folosită în dispozitivele pentru realitate virtuală şi realitate augmentată, dar şi în posibile viitoare modele de echelari inteligenţi.

Tehnologia îi permite unui utilizator să navigheze prin meniuri şi să facă selecţii doar prin mişcarea ochilor. Practic, ochii unei persoane sunt folosiţi pe post de maus.

 

 

Ca şi în alte achiziţii făcute de Google, cel mai probabil firma Eyefluence va fi închisă, angajaţii preluaţi, iar tehnologia înglobată în produsele şi serviciile companiei. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult