Profitul Samsung a crescut în primul trimestru al acestui an datorită succesului Galaxy S7

07.04.2016
Profitul Samsung a crescut în primul trimestru al acestui an datorită succesului Galaxy S7
Samsung a publicat rezultate financiare preliminare peste aşteptări pentru primele trei luni ale acestui an, datorită vânzărilor bune pe care le-a înregistrat noul vârf de gamă Galaxy S7. Potrivit analiştilor, compania a livrat deja peste 9,5 milioane de unităţi. 
 
Profitul operaţional al companiei a crescut cu 10% în perioada ianuarie – martie 2016, comparativ cu primul trimestru al anului trecut. Totuşi, acest indicator a fost puţin mai slab decât în ultimul trimestru din 2015, iar cifrele trimestriale ale companiei sunt departe de cele record înregistrate în 2013, când Samsung Electronics atingea un profit la trei luni de 10 miliarde de dolari. 
 
 
Samsung a consemnat, în primul trimestru al acestui an, un profit operaţional de 5,7 miliarde de dolari. Rezultatele finale vor fi anunţate de companie mai târziu în această lună. 
 
„Vânzările se vor stabiliza nu neaparat pentru că Samsung a făcut ceva nou, ci pentru că toate lucrurile proaste care i se puteau întâmpla s-au întâmplat deja”, a declarat Ben Thompson, un analist de la firma Stratechery.com. El se referă la lansarea iPhone pe piaţa din China de către Apple în parteneriat cu cel mai mare operator mobil din această ţară, China Mobile, şi decizia rivalei americane de a oferi smartphone-uri cu ecrane de mari dimensiuni. 
 
Chiar dacă vânzările de smartphone-uri high-end Samsung vor fi bune în acest an, rezultatele companiei vor fi afectate de cererea mai scăzută pentru componente pentru dispozitive mobile. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult