Un nou trimestru slab pentru HTC: vânzările au scăzut cu 64%

09.05.2016
Un nou trimestru slab pentru HTC: vânzările au scăzut cu 64%
HTC a publicat rezultatele financiare pentru primele trei luni ale acestui an, iar cifrele nu arată bine după trei trimestre consecutive de pierderi. Compania a pierdut aproximativ 148 milioane de dolari în perioada ianuarie – martie 2016, pe fondul unor vânzări în scădere cu 64%. HTC a înregistrat venituri de 463 milioane de dolari, faţă de 1,3 miliarde de dolari în intervalul ianuarie – martie 2015. 
 
Citeşte şi: HTC a anunţat smartphone-ul Desire 830, un mid-range cu cameră care dispune de stabilizare optică a imaginii
 
Este posibil ca situaţia să se amelioreze în cel de-al doilea trimestru, dacă noul smartphone vârf de gamă al companiei, HTC 10, care a debutat recent pe piaţă, se dovedeşte a fi un succes. De asemenea, headset-ul VR Vive nu a influenţat cifrele din primele trei luni deoarece nu a fost disponibil. 
 
 
Compania face eforturi pentru a se restructura şi a deveni mai eficientă. Directorul finaciar Chialin Chang a declarat că se vor face reduceri de costuri în lunile care urmează. Compania a vândut deja mai multe terenuri şi proprietăţi şi va reduce operaţiunile în încercarea de a redeveni profitabilă. 
 
Chang crede că HTC va reuşi să nu mai înregistreze pierderi pe segmentul de telefoane în cel de-al treilea trimestru al acestui an. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult