FujiFilm IS Pro vede ce tu nu poţi

16.07.2007
FujiFilm IS Pro vede ce tu nu poţi

FujiFilm a lansat o nouă cameră foto digitală capabilă de a capta imagini din spectrul invizibil ochiului uman. Mai exact, vorbim de spectrul UltraViolet şi de cel InfraRoşu. IS Pro are aşadar capacitatea de a „vedea” lumina cu lungimea de undă cuprinsă între 380-1.000nm (ochiul uman percepe doar 400-700nm).

Aparatul foloseşte un senzor optic obişnuit, un Super CCD de 12.3 MP, a cărui sensibilitate urcă până la ISO 3200. IS Pro este compatibil cu sistemul F de lentile al Nikon şi cu blitz-urile iTTL de la aceeaşi companie. FujiFilm pune la dispoziţie filtre opţionale care nu permit luminii UV şi IR să treacă, pentru ca aparatul să fie folosit ca unul obişnuit.

Echipamentul este adresat exclusiv domeniilor profesionale, precum cele medicale sau medico-legale, iar din această cauză şi preţul său este unul destul de piperat. Versiunea de bază (fără obiectiv şi accesorii) porneşte de la 2.600$ şi urcă până la 5.000$. Dacă totuşi doriţi unul, va trebui să îl aduceţi din Statele Unite, căci doar acolo se comercializează. Din aceeaşi gamă de aparate mai fac parte modelele anterioare: FujiFilm FinePix S3 Pro şi FujiFilm IS-1.

FujiFilm IS Pro

FujiFilm IS Pro

Urmărește Go4IT.ro pe Google News