Light L16: o cameră foto compactă cu 16 senzori

08.10.2015

În ultimii ani, odată cu dezvoltarea senzorilor foto de dimensiuni mici cu performanţe ridicate, au apărut tot felul de noi concepte de camere foto. GoPro are o gamă variată de camere foto de dimensiuni mici foarte apreciate de către utilizatori, iar telefoanele mobile oferă rezultate din ce în ce mai bune. Compania Light vine însă cu un design inovator, care integrează nu mai puţin de 16 senzori şi lentile foto pentru a oferi o alternativă compactă la un aparat foto DSLR: L16.

Compania foloseşte inteligent hardware-ul pe care îl are la dispoziţie şi un algoritm software avansat pentru a oferi capabilităţi de top într-un corp de dimensiuni mici. Astfel, cei 16 senzori foto de 13 megapixeli sunt folosiţi întandem pentru a realiza imagini foarte clare în orice condiţii de iluminare, eliminând în acelaşi timp zgomotul aferent camerelor de dimensiuni mici. Există trei formaţii diferite de senzori, cu lentile din plastic cu distanţă focală de trei tipuri. Cinci dintre senzori folosesc lentile echivalente cu distanţa focală de 35 mm, alţi cinci dispun de lentile de 70 mm, iar şase dintre aceştia folosesc lentile de 150 mm. Astfel, imaginile captate pot oferi un cadru mai larg sau mai restrâns, folosind cele trei tipuri de lentile pentru zoom optic, cât şi necesitatea de a căra mai multe obiective.

Aparatul foto oferă un singur buton fizic, dedicat declanşării obturatorului, setările putând fi schimbate folosind un touchscreen cu diagonală de 5”. Folosind toţi senzorii în tandem, camera L16 poate să realizeze imagini la rezoluţia maximă de 52 megapixeli. Secretul rezultatelor impresionante stă însă în software-ul camerei şi a procesorului de imagine. Nu în ultimul rând, imaginile pot fi refocalizate după ce au fost înregistrate.

Desigur, o asemenea cameră nu poate veni la un preţ accesibil oricui. Aceasta este disponibilă pentru pre-comandă la preţul de 1300 de dolari, însă acesta va urca pe data de 6 noiembrie la 1700 de dolari. Cei care doresc să achiziţioneze camera Light L16 vor trebui însă să aştepte până spre sfârşitul verii anului viitor, când compania va începe livrarea unităţilor. Acest model nu va fi produs în masă, deci pre-comenzile ar putea fi singura şansă de a pune mâna pe o astfel de cameră foto. Întrucât stocul va fi limitat, în momentul lansării oficiale din 2016, preţul va fi mai mare decât cel de pre-comandă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult